Dominacija – šampion svijeta će biti iz Evrope!

Posle pobede Belgije nad Brazilom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji postalo je poznato da će šampion sveta za 2018. godinu biti neka od selekcija iz Evrope.  Evropa - Južna Amerika 12:9! Sva četiri učesnika polufinala biće sa Starog kontinenta. . .

Fudbal 07.07.2018 | 12:00
Dominacija – šampion svijeta će biti iz Evrope!
Šampion sveta ponovo će biti iz Evrope. Urugvaj je uspao, Brazil je ispao, Južna Amerika moraće da popričeka još najmanje četiri godine kako bi pokušala da vrati Zlatni globus koji je poslednji put osvojila 2002. u Koreji i Japanu, kada su Brazilci uzeli svoju poslednju titulu. 

Tako ćemo prvi put posle 2006. u polufinalu imati četiri evropske selekcije. Večeras su mesto među četiri obezbedili Belgija i nešto ranije Francuska, a kako su u drugoj polovini kostura preostale četiri ekipe sa Starog kontinenta, sve je jasno. Evropljanima će kako god bilo na kraju pripasti 12. kruna. To znači da se razlika u odnosu na Južnu Ameriku povećava, pošto Južnoamerikanci ostaju na devet...

Pre početka četvrtfinalnih duela, brojali smo šest evropskih (Francuska, Belgija, Rusija, Hrvatska, Engleska, Švedska) i dve južnoameričke reprezentacije (Urugvaj, Brazil).

Ipak, pošto je Francuska izbacila Urugvaj, a u drugom meču dana Belgija nadigrala Brazil, pre poznavanja svih polufinalnih parova poznato je jedno – šampion sveta doći će nam iz Evrope.

Prvo polufinale čine Francuska i Belgija, dok će se drugo znati nakon što Švedska i Engleska, tj. Rusija i Hrvatska odigraju svoje duele.

Uspeh Evropljana ne bi trebalo da čudi javnost, jer su reprezentacije sa tog kontinenta uvek bile dominantne i uvelikom broju slučajeva osvajale Mundijale, ili barem dolazile do velikih finala.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar