ЛН: Крај за блиједу Србију поразом од Француске!

Одбојкашка репрезентација Србије елиминисана је са завршног турнира Лиге нација у Лилу, пошто је претрпела и други пораз, од Француске са 3:0. "Орловима" ни сет! Бразил, а затим и Француска, потврдили су да су квалитетнији од репрезентације Србије.

Остали спортови 06.07.2018 | 22:40
ЛН: Крај за блиједу Србију поразом од Француске!
Француска је до тријумфа по сетовима дошла изузетно убедљиво, резултатом 25:19, 25:18 и 25:17.

Домаћин фајнал сикса Лиге нација ће у полуфиналу играти против САД, док ће у другом полуфиналу играти Бразил и Русија.

Француску је до победе предводио Ервин Нгапет са 17 поена, док је Тибо Росар уписао 13. 

У селекцији Србије истакао се Урош Ковачевић са десет поена и био је једини двоцифрени у селекцији Србије.

Најбољи српски одбојкаши завршили су наступ на Фајнал сиксу Лиге нација без победе и без освојеног сета.

Знајући да су "орлови" два од четири пораза у основном делу такмичења доживели управо од Бразила и Француске, и то са по 0:3, требало је да направе подвиг, па да остваре бар једну победу и пласирају се у полуфинале.

Испоставило се да су били конкурентни само у једном од шест одиграних сетова, и то у другом против Бразила, који су изгубили 26:28.

У петак увече, против одморних и мотивисаних "триколора", изабраници Николе Грбића нису имали никаквих шанси на стадиону "Пјер Мороа" у Лилу - 0:3, по сетовима 19:25, 18:25, 17:25.

За утеху остаје податак да је Србија, уз Бразил и САД, једина земља која је учествовала на Фајнал сиксу Лиге нација и у мушкој и у женској конкуренцији. Ако нисмо довољно квалитетни за победничко постоље, макар "трчимо" са најбољима и можемо да видимо шта нам недостаје да би направили корак даље.

О победнику првог циклуса овог такмичења, уведеном уместо Светске лиге, за викенд ће одлучивати Француска - САД и Русија - Бразил, почев од полуфиналних мечева заказаних за суботу од 14.00, односно 16.30.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар