LN: Kraj za blijedu Srbiju porazom od Francuske!

Odbojkaška reprezentacija Srbije eliminisana je sa završnog turnira Lige nacija u Lilu, pošto je pretrpela i drugi poraz, od Francuske sa 3:0. "Orlovima" ni set! Brazil, a zatim i Francuska, potvrdili su da su kvalitetniji od reprezentacije Srbije.

Ostali sportovi 06.07.2018 | 22:40
LN: Kraj za blijedu Srbiju porazom od Francuske!
Francuska je do trijumfa po setovima došla izuzetno ubedljivo, rezultatom 25:19, 25:18 i 25:17.

Domaćin fajnal siksa Lige nacija će u polufinalu igrati protiv SAD, dok će u drugom polufinalu igrati Brazil i Rusija.

Francusku je do pobede predvodio Ervin Ngapet sa 17 poena, dok je Tibo Rosar upisao 13. 

U selekciji Srbije istakao se Uroš Kovačević sa deset poena i bio je jedini dvocifreni u selekciji Srbije.

Najbolji srpski odbojkaši završili su nastup na Fajnal siksu Lige nacija bez pobede i bez osvojenog seta.

Znajući da su "orlovi" dva od četiri poraza u osnovnom delu takmičenja doživeli upravo od Brazila i Francuske, i to sa po 0:3, trebalo je da naprave podvig, pa da ostvare bar jednu pobedu i plasiraju se u polufinale.

Ispostavilo se da su bili konkurentni samo u jednom od šest odigranih setova, i to u drugom protiv Brazila, koji su izgubili 26:28.

U petak uveče, protiv odmornih i motivisanih "trikolora", izabranici Nikole Grbića nisu imali nikakvih šansi na stadionu "Pjer Moroa" u Lilu - 0:3, po setovima 19:25, 18:25, 17:25.

Za utehu ostaje podatak da je Srbija, uz Brazil i SAD, jedina zemlja koja je učestvovala na Fajnal siksu Lige nacija i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ako nismo dovoljno kvalitetni za pobedničko postolje, makar "trčimo" sa najboljima i možemo da vidimo šta nam nedostaje da bi napravili korak dalje.

O pobedniku prvog ciklusa ovog takmičenja, uvedenom umesto Svetske lige, za vikend će odlučivati Francuska - SAD i Rusija - Brazil, počev od polufinalnih mečeva zakazanih za subotu od 14.00, odnosno 16.30.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar