Да је правде, било би и оставки

У Народној скупштини Републике Српске приликом гласања за извјештај Анкетног одбора требало је раздвојити политику од хуманог аспекта у случају Давид Драгичевић. Већина у парламенту Српске била је политички заслијепљена приликом гласања и није хтјела да подржи оно што је урађено професионално и без икаквог прозивања. То је речено у емисији "Изазови" БН телевизије.

Република Српска 06.07.2018 | 22:16
Да је правде, било би и оставки
"Између политике и људскости изабрао сам разум", рекао је посланик Социјалистичке партије у Народној скупштини Републике Српске Недељко Милаковић који је једини од владајуће већине подржао извјештај Анкетног одбора. 

"Ја сам прије самог гласања рекао да ћу подржати јер сам сматрао да треба раздвојити политику од трагедије...био је и Бранислав Бореновић са приједлогом да се гласа јавно са прозивком појединачно, ја сам и у том случају гласао ЗА, сматрајући да смо ми добили мандате од народа и зашто да се кријемо", рекао је Недељко Милаковић, посланик Социјалистичке партије. 

Парламентарна већина је политички заслијепљена и ради по наредбама са стране, тврде опозиционари у емисији "Изазови# БН ТВ.

"Очекивао сам да ће сви да подрже, али нека команда која је захватила НС РС из неког другог центра … гдје су посланици под неким утиицајем гласали против, иако је тада било јасно, то је већ проблем Народне скупштине. Ми смо представници народа и треба да радимо за народ, али као да имају наредбу, то више није парламентарно", рекао је Недељко Гламочак, посланик СДС-а. 

Ко сноси одговорност, Тужилаштво или МУП РС?

"Ван сваке сумње не само након прес конференције, већ и након извјештаја Анкетног одбора и након покретања истраге, челни људи МУП-а су морали да поднесу оставке. Ничија фотеља није вриједна једне родитељске сузе, а не нечијег живота", рекао је посланик ПДП-а Перица Бундало. 

"Предсједник Републике се ангажује на реобдукцији мимо Закона о вјештачењу. Ради се на начин да институција предсједника улази у нешто што није њен домен. Друга ствар, министар унутрашњих полосва зове тужиоца и врши на њега одређен притисак (то је изјавио Лепир и у НСРС и у медијима). Неко мора да одговара”, рекао је посалник НДП-а у НСРС Здравко Крсмановић.

Посланици опозиције јасни - да институције у РС раде свој посао не би се њима бавила Народна скупштина.

(БН)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Небојша

06.07.2018 21:54

Ста вам је са звуком ништа се нечује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Унапријед

06.07.2018 21:56

Под командом деспота губи се сопствени образ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дрр мрр

06.07.2018 22:21

Немају ти политицари људскости ни образа само им је фотеља битна ко сиса народ али ниција није догорила па неце ни њихова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ххххааа

07.07.2018 00:41

Ххххааа од НАТАСЕ РАДУЛОВИЦ,СТЕБРЕКЕ ГОЛИЦ оцекујете постено гласање ...ста то них две јос постено урадисе мајкети бозије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нажалост држављанка РС, БиХ

07.07.2018 04:20

НС РС, позориште, све изрежирано. Режија иста. Више не изазива досаду већ очајање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза: перспектива=0

07.07.2018 05:14

Неструцност а болесна амбиција, хорук-систем рада а неодговорност и бахатост! Упамтите, ипак се "домовина брани знањем" како то Рсумовиц реце у својој пјесми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

макy

07.07.2018 05:25

Види ти обрвана здравке..казе,Срби милитаризују полицију са пускама а муслимани праве хаубице..Незнам само ко те бира и дозвољава да јавно бленис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

07.07.2018 05:57

Шта су они вечерас рекли што Ми већ не знамо. Нису рекли кад ће нешто пеомијенити, ако не знају, не смију или неће нека се повуку и уступе мјесто некоме ко може, смије и жели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дире Страитс

07.07.2018 07:18

Ама, има ли ишта друго сем ове теме и политике на дневном реду у медијима? Претјерујете до даске. ово нормалан човјек више не може гледати. Људима испирате мозак.

Name

РЕ ДИРЕ СТРАТЕС

07.07.2018 07:55

ПРИЈАТЕЉУ, НИКАКАКВА ТЕМА НИКАКВА ДЕСАВАЊА НИСУ ВАЗНИЈА ОД ЈЕДНЕ РОДИТЕЉСКЕ СУЗЕ ЗА УБИЈЕНИМ ДЈЕТЕТОМ. АЛИ ОЦИГЛЕДНО ДА ЈЕ ТВОЈ МОЗАК ИСПРАН И МНОГЕ ВАЗНЕ ВИЈУГЕ НЕ РАДЕ. ИДИ ТИ У ТВОЈУ СЕКТУ ,КОЈОЈ СУ ВАЗНИЈЕ ДРУГЕ СТВАРИ.

Name

Ре дијагноза

07.07.2018 08:14

Све су то науцили напамет и да ми гледаоци кофол слусамо несто паметно. Јој па има ли ико паметан и да је за народ у овој земљи? Они стварно мисле да су паметни и бољи од од нас градјана. Јесу они су бољи у муцкању, пљацкању и манипулисању.

Name

Дире Страитс

07.07.2018 08:56

Није мени испран мозак, него су теби ове теме и политика и политичари ушли у главу. Нема ТВ станице да свако вече нема политичка емисија и велики политичари у њој, Народ залуђен са њима нема времена видјети да је отишао у п.м.

Name

Директ

07.07.2018 20:15

Њихови дјон-образи не познају ријец оставка. То су људи који немају висе ни стида ни срама, ни образа, нити су га икад и имали, људи који су за фотељу спремни завити РС у црно зарад властитог конформитета и тако це све док им народ то допуста и дозвољава.

ОДГОВОРИТЕ