Партизановом Златану дража асистенција од гола!

"Више волим да наместим него да дам гол", каже Златан Шеховић, нова нада и благо Партизана.

Фудбал 08.07.2018 | 12:00
Партизановом Златану дража асистенција од гола!
"Одличан је, озбиљно се намеће", добацио је Мирослав Ђукић на нашу констатацију да је Партизан у Златану Шеховићу добио модерног левог бека, који једнако добро може да одговори на задатке у одбрани и нападу.

И не само то…

Шеф стручног штаба "парног ваљка" између редова провукао је да би управо седамнаестогодишњи ђак Партизанове школе (рођен 8. августа 2000. године) могао већ против Рудара у квалификацијама за Лигу шампиона да буде у стартних 11.

Зашто да не! У дефанзиви је без грешке одрадио све задатке добијене од струке црно-белих, а у офанзиви је тек показао квалитет. Храбар и дрчан, са правим решењима и феноменалним ценатршутом – четири од четири, из малог простора. Мото му је да лопта увек мора да иде напред.

За Ђукића – довољно.

"Позиција бека је на првом месту дефанзивна и на том пољу не смем да имам грешке. Све задатке који се од мене траже морам да завршим, а онда да се посветим офанзиви, што је додатни плус. У нападу шта урадим, битно ми је да добро центрирам, асистирам за голове…", говори нам млади Шеховић, исто као и на терену, без замуцкивања и застајкивања, јасно и гласно.

У истом ритму насавља и када смо га питали да нам каже његов највећи квалитет у игри.

"Карактер ми је први адут. Имам добру дефанзиву и центаршут. Сваки бек мора да има центаршут, јер када се придодамо горе морамо добро да убацимо лопту, да помогнемо нападачима да дају гол. То радим већ годинама."

Управо је Партизан кубурио са центаршутевима бекова последњих година.

"У Партизану су прошлих сезона играли одлични бекови. Тачно је да није постигнуто много голова после центаршутева, а ја ћу се трудити да се та статистика поправи."

Асистенције су му на првом месту када пређе на противничку половину.

"У прошлој полусезони играо сам у првом тиму Телеоптика. Имао сам шест-седам асистенција на 12 утакмица и два гола. Нисам бројао у млађим категоријама, али сам их имао доста. Више волим да наместим гол, него да га дам."

Од када је први пут закорачио на фудбалски терен није се одвајао од аут линије на левој страни. Мало је био крило, али је највећи део провео штитећи гол Партизана.

"Није било лутања по позицијама од када сам у Партизану, а то је од девете године. Некада сам, док смо играли мали фудбал, био лево крило, али врло брзо сам, чим смо прешли на 11 против 11, заузео бековско место уз аут линију. Тренери су тако проценили и на тој позицији сам седам-осам година."

Шеховић каже да се на његова плећа спустио притисак, али да се с њим носи без проблема.

"Постоји доза притиска, то покушавам да оставим по страни и да истакнем квалитет. Мислим да се за сада добро носим с тим теретом. Захвалио бих се тренеру и стручном штабу на указаном поверењу у контролним утакмицама и учинићу све да и они на крају буду задовољни."

Храброст му је још једна врлина. Златан се не плаши дебија у првом тиму на великој сцени, штавише – једва га чека.

"Немам страх, за те ствари тренирам све ове године. Не да немам страх, већ је једва чекам. Права утакмица за деби је против Рудара, игра се на стадиону Сутјеске у Никшићу, биће пуно наших навијача, а надам се победи и у гостима и код куће."

На питање да ли ће се изненадити ако га Ђукић уврсти у почетну поставу већ 12. јула, одговара:"Мало ћу се изненадити… Није да не очекујем ту шансу, играм и доказујем се. Ако ми тренер каже да играм, то за мене неће бити велико изненађење, али ће свакако бити подстрек."

ЗЛАТАН!

Златан Ибрахимовић је један од најбољих фудбалера света дуже од деценије. Горостас из Шведске полако силази са позорнице, док се други Златан спрема да на њу закорачи.

"Носим име једног великог светског фудбалера. На мени је да радим и доказујем се како бих достигао те висине. За сада сам задовољан како напредујем и мислим да сам оправдао поверење људи који су ме повели на припреме. Али, да ли ћу достићи ниво мог имењака Златана Ибрахимовића – видећемо."

Светозар Марковић је већ годину дана првотимац и доста помаже вршњацима прекомандованим из Телеоптика и омладинског погона.

"Другари смо дуго, Света, Кокир и ја смо нераздвојни већ осам-девет година. Света је већ годину дана у првом тиму и помаже нам саветима, преноси нам искуства од раније. Знамо где смо и чији грб носимо."

Шеховић памти дерби када је као кадет скупљао лопте поред терена. Није му остао у лепом сећању.

"На дербијима, када сам био у кадетима, скупљао сам лопте. Нисмо добро прошли, сећам се да судија није свирао чист пенал над Нецом Михајловићем, био сам близу и лепо се видело да је фаулиран. Гогуао је дао први гол, али је Звезда после преокренула. Изнервирао сам се, право да вам кажем."

Није изостало ни добацивање судије…

"Сигурно да јесам, боли ме направда, а волим Партизан. Знам да је требало да ћутим, али шта да радим, прораде емоције."

У свом првом инетрвјуу за сајт Партизана Шеховић је рекао да му је Марсело узор.

"Одличан играч у дефанзиви и нападу. Модеран и комплетан бек. Тежим ка томе да будем као он, али да се истакнем својим карактеристикама. Немам косу да имам фризуру као Марсело."

И за крај, свестан је Златан Шеховић да му је игра десном ногом слабија страна.

"Тешко ми је пало што сам против Украјинаца имао прилику да одиграм десном ногом, а то сам лоше учинио.Лепо сам прошао двојицу играча и онда лоше центрирао. Мораћу мало више пажње да посветим и томе. Биће када буде требало боље", подвукао је Златан Шеховиић.

ИНОСТРАНСТВО

"Велика мана српског фудбала је што играчи прерано одлазе. Међутим, тако је. За сада сам у Партизану и размишљам само о томе шта ћу му донети и направити. Циљ је дупла круна и Лига Европе. Верујем да ћемо успети, то су ми први циљеви, а о осталом не размишљам."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар