Partizanovom Zlatanu draža asistencija od gola!

"Više volim da namestim nego da dam gol", kaže Zlatan Šehović, nova nada i blago Partizana.

Fudbal 08.07.2018 | 12:00
Partizanovom Zlatanu draža asistencija od gola!
"Odličan je, ozbiljno se nameće", dobacio je Miroslav Đukić na našu konstataciju da je Partizan u Zlatanu Šehoviću dobio modernog levog beka, koji jednako dobro može da odgovori na zadatke u odbrani i napadu.

I ne samo to…

Šef stručnog štaba "parnog valjka" između redova provukao je da bi upravo sedamnaestogodišnji đak Partizanove škole (rođen 8. avgusta 2000. godine) mogao već protiv Rudara u kvalifikacijama za Ligu šampiona da bude u startnih 11.

Zašto da ne! U defanzivi je bez greške odradio sve zadatke dobijene od struke crno-belih, a u ofanzivi je tek pokazao kvalitet. Hrabar i drčan, sa pravim rešenjima i fenomenalnim cenatršutom – četiri od četiri, iz malog prostora. Moto mu je da lopta uvek mora da ide napred.

Za Đukića – dovoljno.

"Pozicija beka je na prvom mestu defanzivna i na tom polju ne smem da imam greške. Sve zadatke koji se od mene traže moram da završim, a onda da se posvetim ofanzivi, što je dodatni plus. U napadu šta uradim, bitno mi je da dobro centriram, asistiram za golove…", govori nam mladi Šehović, isto kao i na terenu, bez zamuckivanja i zastajkivanja, jasno i glasno.

U istom ritmu nasavlja i kada smo ga pitali da nam kaže njegov najveći kvalitet u igri.

"Karakter mi je prvi adut. Imam dobru defanzivu i centaršut. Svaki bek mora da ima centaršut, jer kada se pridodamo gore moramo dobro da ubacimo loptu, da pomognemo napadačima da daju gol. To radim već godinama."

Upravo je Partizan kuburio sa centaršutevima bekova poslednjih godina.

"U Partizanu su prošlih sezona igrali odlični bekovi. Tačno je da nije postignuto mnogo golova posle centaršuteva, a ja ću se truditi da se ta statistika popravi."

Asistencije su mu na prvom mestu kada pređe na protivničku polovinu.

"U prošloj polusezoni igrao sam u prvom timu Teleoptika. Imao sam šest-sedam asistencija na 12 utakmica i dva gola. Nisam brojao u mlađim kategorijama, ali sam ih imao dosta. Više volim da namestim gol, nego da ga dam."

Od kada je prvi put zakoračio na fudbalski teren nije se odvajao od aut linije na levoj strani. Malo je bio krilo, ali je najveći deo proveo štiteći gol Partizana.

"Nije bilo lutanja po pozicijama od kada sam u Partizanu, a to je od devete godine. Nekada sam, dok smo igrali mali fudbal, bio levo krilo, ali vrlo brzo sam, čim smo prešli na 11 protiv 11, zauzeo bekovsko mesto uz aut liniju. Treneri su tako procenili i na toj poziciji sam sedam-osam godina."

Šehović kaže da se na njegova pleća spustio pritisak, ali da se s njim nosi bez problema.

"Postoji doza pritiska, to pokušavam da ostavim po strani i da istaknem kvalitet. Mislim da se za sada dobro nosim s tim teretom. Zahvalio bih se treneru i stručnom štabu na ukazanom poverenju u kontrolnim utakmicama i učiniću sve da i oni na kraju budu zadovoljni."

Hrabrost mu je još jedna vrlina. Zlatan se ne plaši debija u prvom timu na velikoj sceni, štaviše – jedva ga čeka.

"Nemam strah, za te stvari treniram sve ove godine. Ne da nemam strah, već je jedva čekam. Prava utakmica za debi je protiv Rudara, igra se na stadionu Sutjeske u Nikšiću, biće puno naših navijača, a nadam se pobedi i u gostima i kod kuće."

Na pitanje da li će se iznenaditi ako ga Đukić uvrsti u početnu postavu već 12. jula, odgovara:"Malo ću se iznenaditi… Nije da ne očekujem tu šansu, igram i dokazujem se. Ako mi trener kaže da igram, to za mene neće biti veliko iznenađenje, ali će svakako biti podstrek."

ZLATAN!

Zlatan Ibrahimović je jedan od najboljih fudbalera sveta duže od decenije. Gorostas iz Švedske polako silazi sa pozornice, dok se drugi Zlatan sprema da na nju zakorači.

"Nosim ime jednog velikog svetskog fudbalera. Na meni je da radim i dokazujem se kako bih dostigao te visine. Za sada sam zadovoljan kako napredujem i mislim da sam opravdao poverenje ljudi koji su me poveli na pripreme. Ali, da li ću dostići nivo mog imenjaka Zlatana Ibrahimovića – videćemo."

Svetozar Marković je već godinu dana prvotimac i dosta pomaže vršnjacima prekomandovanim iz Teleoptika i omladinskog pogona.

"Drugari smo dugo, Sveta, Kokir i ja smo nerazdvojni već osam-devet godina. Sveta je već godinu dana u prvom timu i pomaže nam savetima, prenosi nam iskustva od ranije. Znamo gde smo i čiji grb nosimo."

Šehović pamti derbi kada je kao kadet skupljao lopte pored terena. Nije mu ostao u lepom sećanju.

"Na derbijima, kada sam bio u kadetima, skupljao sam lopte. Nismo dobro prošli, sećam se da sudija nije svirao čist penal nad Necom Mihajlovićem, bio sam blizu i lepo se videlo da je fauliran. Goguao je dao prvi gol, ali je Zvezda posle preokrenula. Iznervirao sam se, pravo da vam kažem."

Nije izostalo ni dobacivanje sudije…

"Sigurno da jesam, boli me napravda, a volim Partizan. Znam da je trebalo da ćutim, ali šta da radim, prorade emocije."

U svom prvom inetrvjuu za sajt Partizana Šehović je rekao da mu je Marselo uzor.

"Odličan igrač u defanzivi i napadu. Moderan i kompletan bek. Težim ka tome da budem kao on, ali da se istaknem svojim karakteristikama. Nemam kosu da imam frizuru kao Marselo."

I za kraj, svestan je Zlatan Šehović da mu je igra desnom nogom slabija strana.

"Teško mi je palo što sam protiv Ukrajinaca imao priliku da odigram desnom nogom, a to sam loše učinio.Lepo sam prošao dvojicu igrača i onda loše centrirao. Moraću malo više pažnje da posvetim i tome. Biće kada bude trebalo bolje", podvukao je Zlatan Šehoviić.

INOSTRANSTVO

"Velika mana srpskog fudbala je što igrači prerano odlaze. Međutim, tako je. Za sada sam u Partizanu i razmišljam samo o tome šta ću mu doneti i napraviti. Cilj je dupla kruna i Liga Evrope. Verujem da ćemo uspeti, to su mi prvi ciljevi, a o ostalom ne razmišljam."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar