Лажна трудноћа, па отмица бебе

Отмичарка бебе од десет дана Мерхуниса Дедић (28) из Високог више мјесеци је планирала отмицу.

Босна и Херцеговина 06.07.2018 | 20:08
Лажна трудноћа, па отмица бебе
Како сазнајемо од извора блиског истрази, она није могла имати дјеце иако је више пута покушавала остати у другом стању. Свом супругу је слагала да је трудна те је ишла на контроле на ГАК, гдје је и упознала Лејлу Исмајловиски, мајку отете бебе.

Више мјесеци се с Лејлом сусретала у чекаоници Клинике те је планирала отмицу. Након Лејлиног порођаја, десет дана је обилазила зграду у којој живи.

Она је чак исценирала да има порођајне трудове те је лажирала да се породила на ГАК-у, а супругу је рекла да је беба остала на Клиници због мањих здравствених проблема.

На дан отмице казала је супругу да иде по бебу те се упутила према Хаџићима. Упркос вишемјесечном планирању, Мерхуниса није знала у којем стану се налази породица Исмајловски те је питала једну комшиницу која јој је показала гдје живе.

Сат прије тога позвала је Лејлу, лажно се представивши као радница ГАК-а, те јој казала да бебу треба донијети на Клинику ради додатног прегледа. Тада је покушала извести отмицу, али то није било могуће, јер је ту било превише особља.

Вратила се у Хаџиће и чекала прилику. Када је Лејла кренула у Општину, маскирана у патронажну сестру ушла је у стан, закључала дјететову тетку Нађу Мехди у тоалет те побјегла с бебом у изнајмљеном возилу.

Преко сигнала мобитела, путем базне станице, ОБА ју је лоцирала у хостелу “Феријалац”, гдје је и ухапшена. Предата је у надлежност Тужилаштва. Такође, истражиоци су дошли до сазнања да се ради о особи с одређеним психичким сметњама.

(Вијести / Аваз)