Lažna trudnoća, pa otmica bebe

Otmičarka bebe od deset dana Merhunisa Dedić (28) iz Visokog više mjeseci je planirala otmicu.

Bosna i Hercegovina 06.07.2018 | 20:08
Lažna trudnoća, pa otmica bebe
Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, ona nije mogla imati djece iako je više puta pokušavala ostati u drugom stanju. Svom suprugu je slagala da je trudna te je išla na kontrole na GAK, gdje je i upoznala Lejlu Ismajloviski, majku otete bebe.

Više mjeseci se s Lejlom susretala u čekaonici Klinike te je planirala otmicu. Nakon Lejlinog porođaja, deset dana je obilazila zgradu u kojoj živi.

Ona je čak iscenirala da ima porođajne trudove te je lažirala da se porodila na GAK-u, a suprugu je rekla da je beba ostala na Klinici zbog manjih zdravstvenih problema.

Na dan otmice kazala je suprugu da ide po bebu te se uputila prema Hadžićima. Uprkos višemjesečnom planiranju, Merhunisa nije znala u kojem stanu se nalazi porodica Ismajlovski te je pitala jednu komšinicu koja joj je pokazala gdje žive.

Sat prije toga pozvala je Lejlu, lažno se predstavivši kao radnica GAK-a, te joj kazala da bebu treba donijeti na Kliniku radi dodatnog pregleda. Tada je pokušala izvesti otmicu, ali to nije bilo moguće, jer je tu bilo previše osoblja.

Vratila se u Hadžiće i čekala priliku. Kada je Lejla krenula u Opštinu, maskirana u patronažnu sestru ušla je u stan, zaključala djetetovu tetku Nađu Mehdi u toalet te pobjegla s bebom u iznajmljenom vozilu.

Preko signala mobitela, putem bazne stanice, OBA ju je locirala u hostelu “Ferijalac”, gdje je i uhapšena. Predata je u nadležnost Tužilaštva. Takođe, istražioci su došli do saznanja da se radi o osobi s određenim psihičkim smetnjama.

(Vijesti / Avaz)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Saša

06.07.2018 18:31

Ovo samo može biti u Bosni. Jadna je ovo i država i odnos prema ženama , a o vjeri da ne pričam, bitno je da vjerske vođe svrstaju vjeru u sam vrh čovjekovog života. Strašno

ODGOVORITE
Name

Odnos prema zenama

06.07.2018 20:45

Odnos je serijatski tj. ako ne moze radjati on ce uzeti drugu, trecu itd. SFRJ je pokusao ispraviti devijacije, obrazovati zene medjutim one su sad kao u 1910.

Name

re sasa

06.07.2018 20:48

Ovaj dogadaj nema nikakve veze sa vjerom. Prvo ona da je prava vjernica nebi ovo uradila nikom. Drugo ako je pokrivena i da joj je zivot njen u opasnosti nesmije se otkriti a otkrila se kad je otisla po dijete. I zapravo kaksv je to muz i dlake od muzs da mu zena navodno se i porodila a on vjeruje da je „bila“ trudna.....

Name

re

10.07.2018 14:18

Pa ovakav način ''rađana'' bio je hit u vrijeme osmanlija. Uđu u selo i sve što je zdravo u kolijeci otmi i nosi.

Name

Geography

06.07.2018 20:50

U šta ona vjeruje, umotala se eto prava vijernica a čini takav grijeh. Ali eto tako je danas istinski vijernici su u debeloj manjini spram onih koji vjeru koriste da ostvare svoje ciljeve. Dovoljno mi je vidjeti pojedine političare koji su prije rata bili u komunistima i valjali se pijani po kanalima, a danas veliki vijernici u prvim redovima u džamiji petkom. Tonemo u blato i to ne lagano već brzinom svjetlosti

ODGOVORITE
Name

Rajko

07.07.2018 00:08

Fina ova hanumica pravo!

ODGOVORITE
Name

Peki re Rajko

07.07.2018 15:54

Kakva li je tvoja anuma da mi je znati samo.