Лукач под лупом Тужилаштва БиХ

Тужилаштво БиХ отворило је истрагу против Драгана Лукача, директора Федералне управе полиције (ФУП). Из Тужилаштва БиХ "Независним" је у петак потврђено да је предмет формиран и да се врше провјере. Разлог истраге је, како сазнајемо, сумња на злоупотребу положаја или овласти.

Босна и Херцеговина 06.07.2018 | 19:41
Лукач под лупом Тужилаштва БиХ

Наводно је тужилачка одлука донесена након што је недавно ФУП одбио Тужилаштву БиХ прослиједити нова сазнања у вези с убиством Рамиза Делалића Ћеле.

Наиме, Федерална управа полиције је 16. априла доставила одговор Тужилаштву БиХ у вези с актом који је Тужилаштво БиХ упутило ФУП-у 5. априла ове године, а који се односи на случај убиства Делалића.

ФУП је у свом одговору навео како је од Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) БиХ примио одређена сазнања која индицирају нове чињенице у вези с убиством Делалића, а које је 2007. године у Сарајеву извршила непозната особа.

"С обзиром на то да је ОБА обавијестила ФУП о чињеници која је достављена в. д. главног тужитеља Тужилаштва БиХ, у којој су наведене чињенице озбиљне компромитираности и корумпираности у овом предмету тужиоца Олега Чавке, у периоду до 2011. године и наредном периоду, што је пријавио Насер Кељменди, непојмљиво је додјељивање овог предмета управо наведеном тужиоцу те из тих разлога нова сазнања добивена од ОБА не могу бити прослијеђена Тужилаштву БиХ", наводи се у допису директора ФУП-а Тужилаштву БиХ.

Драган Лукач, директор ФУП-а, рекао је у петак да први пут чује да је отворена истрага против њега.

"Немам појма да је истрага покренута. Једини мој коментар на ту информацију коју први пут од вас чујем јесте да нема било каквог основа за покретање истраге", рекао је Лукач.

Олег Чавка, државни тужилац који се спомиње у допису ФУП-а упућеном Тужилаштву БиХ, а за којег се тврди да води овај предмет у Тужилаштву БиХ у петак "Независним" није желио коментарисати ове наводе.

"Нисам упућен у информацију да је Тужилаштво покренуло истрагу против директора ФУП-а", рекао је Чавка.

Упитан да одговори да ли он води поменути предмет и да је због тога ФУП одбио предати документацију Тужилаштву БиХ, Чавка је рекао да је то питање за Тужилаштво БиХ.

(Независне новине) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Прљави Хари

06.07.2018 17:48

И овај је Прљави Хари, као рођак му у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијесно

06.07.2018 20:29

За убијање Срба по Сарајеву се не одговара.То у име помирења и сузивота.По креаторима Босне поносне.

Name

Рики

07.07.2018 07:30

Намјестају му Фахро Радонциц и његова криминална организација, смета им Лукац сто ради свој посао, оцито га се боје. Фахро Радонциц = Милорад Додик.

Name

Ин

06.07.2018 19:21

И другог Лукаца са њим под истрагу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукацх

06.07.2018 20:52

Е Срби, и ми ФБИХ имамо Драгана Лукача, а не само ви у РС

ОДГОВОРИТЕ