Одлази учитељ?!

Италијански медији тврде да неће потписати нови уговор са уругвајским савезом.

Фудбал 07.07.2018 | 10:15
Одлази учитељ?!
Фудбалска репрезентација Уругваја елиминисана је у четвртфиналу Мундијала од Француске (2:0), а после пораза у Нинжњем Новгороду селектор Оскар Табарез могао би да напусти ту функцију.

Италијански медији наводе да његов садашњи уговор са ФС Уругваја траје до 31. јула и да искусни стручњак неће продужити сарадњу, тако да ће Уруси после 12 година морати да траже новог селектора.

Под Табарезовим вођством Уругвајци су освојили Копа Америку и стигли до полуфинала Мундијала 2010. године у Јужној Африци.

Овај стручњак има 71 годину, али већ дуже време има здравствених проблема и болује од Гијен Бареовогсиндрома који доводи до парализе мишића. Због тога је Табарез принуђен да користи штаку.

Уругвајци су до четвртфинала Мундијала у Русији забележили четири победе, али су у мечу против Триколора, без повређеног Единсона Каванија, потпуно подбацили.

Табарез: Не греши само онај ко не ради ништа! Селектор Уругваја стао је у заштиту голмана Муслере и рекао да његови играчи могу да се врате кући уздигнуте главе.

Трећи узастопни Мундијал под вођством Оскара Вашингтона Табареза, за Уругвај је завршен поразом од Француске (0:2) у четвртфиналној утакмици.

Пре осам година у Јужној Африци "уруси" су заузели четврто место, а 2014. у Бразилу испали од Колумбије у осмини финала (0:2).

Осим коначног резултата, заједничко за последње две елиминације са Светског првенства је то што су играли без једног од два кључна играча. Против Колумбије им је недостајао суспендовани Луис Суарез, док у петак у Нижњем Новгороду због повреде није могао да помогне Единсон Кавани, јунак победе над Португалом у претходном мечу.

Показало се да је то био превелики хендикеп.

"Осећамо се јако лоше, поготово када у све ово укључимо нашу историју, али треба да уздигнемо главе и наставимо даље. Има много земаља које припадају фудбалској елити, а турнир су напустиле пре нас. Рекао сам играчима после утакмице да могу да буду веома поносни", рекао је селектор Табарез.

"Триколори" су први гол дали главом (Рафаел Варан), после прекида, а коначних 2:0 поставио је у 61. минуту Антоан Гризман, чији шут са 18 метара је прошао кроз руке Фернанда Муслере.

Имајући у виду све околности и однос снага на терену, Уругвају је у последњих пола сата остала само мрвица наде у изједначење или преокрет.

"Грешке не праве само они који не раде ништа. Немам ништа лоше да кажем о играчима, као ни о Муслери. Примио је гол какав се не виђа често, али до сада је био наш веома битан шраф", заштитио је Табарез прекаљеног 32-годишњег голмана, чији кикс је подсетио на мајско финале Лиге шампиона између Реала и Ливерпула (3:1) и гол који је Герет Бејл дао Лорису Каријусу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар