Odlazi učitelj?!

Italijanski mediji tvrde da neće potpisati novi ugovor sa urugvajskim savezom.

Fudbal 07.07.2018 | 10:15
Odlazi učitelj?!
Fudbalska reprezentacija Urugvaja eliminisana je u četvrtfinalu Mundijala od Francuske (2:0), a posle poraza u Ninžnjem Novgorodu selektor Oskar Tabarez mogao bi da napusti tu funkciju.

Italijanski mediji navode da njegov sadašnji ugovor sa FS Urugvaja traje do 31. jula i da iskusni stručnjak neće produžiti saradnju, tako da će Urusi posle 12 godina morati da traže novog selektora.

Pod Tabarezovim vođstvom Urugvajci su osvojili Kopa Ameriku i stigli do polufinala Mundijala 2010. godine u Južnoj Africi.

Ovaj stručnjak ima 71 godinu, ali već duže vreme ima zdravstvenih problema i boluje od Gijen Bareovogsindroma koji dovodi do paralize mišića. Zbog toga je Tabarez prinuđen da koristi štaku.

Urugvajci su do četvrtfinala Mundijala u Rusiji zabeležili četiri pobede, ali su u meču protiv Trikolora, bez povređenog Edinsona Kavanija, potpuno podbacili.

Tabarez: Ne greši samo onaj ko ne radi ništa! Selektor Urugvaja stao je u zaštitu golmana Muslere i rekao da njegovi igrači mogu da se vrate kući uzdignute glave.

Treći uzastopni Mundijal pod vođstvom Oskara Vašingtona Tabareza, za Urugvaj je završen porazom od Francuske (0:2) u četvrtfinalnoj utakmici.

Pre osam godina u Južnoj Africi "urusi" su zauzeli četvrto mesto, a 2014. u Brazilu ispali od Kolumbije u osmini finala (0:2).

Osim konačnog rezultata, zajedničko za poslednje dve eliminacije sa Svetskog prvenstva je to što su igrali bez jednog od dva ključna igrača. Protiv Kolumbije im je nedostajao suspendovani Luis Suarez, dok u petak u Nižnjem Novgorodu zbog povrede nije mogao da pomogne Edinson Kavani, junak pobede nad Portugalom u prethodnom meču.

Pokazalo se da je to bio preveliki hendikep.

"Osećamo se jako loše, pogotovo kada u sve ovo uključimo našu istoriju, ali treba da uzdignemo glave i nastavimo dalje. Ima mnogo zemalja koje pripadaju fudbalskoj eliti, a turnir su napustile pre nas. Rekao sam igračima posle utakmice da mogu da budu veoma ponosni", rekao je selektor Tabarez.

"Trikolori" su prvi gol dali glavom (Rafael Varan), posle prekida, a konačnih 2:0 postavio je u 61. minutu Antoan Grizman, čiji šut sa 18 metara je prošao kroz ruke Fernanda Muslere.

Imajući u vidu sve okolnosti i odnos snaga na terenu, Urugvaju je u poslednjih pola sata ostala samo mrvica nade u izjednačenje ili preokret.

"Greške ne prave samo oni koji ne rade ništa. Nemam ništa loše da kažem o igračima, kao ni o Musleri. Primio je gol kakav se ne viđa često, ali do sada je bio naš veoma bitan šraf", zaštitio je Tabarez prekaljenog 32-godišnjeg golmana, čiji kiks je podsetio na majsko finale Lige šampiona između Reala i Liverpula (3:1) i gol koji je Geret Bejl dao Lorisu Karijusu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar