Бекер: Новак близу најбољег, Кирјос може све!

Бивши тренер Ђоковићу даје велике шансе на Вимблдону, Федерера сматра првим фаворитом, Надала види као увек опасног, а за Аустралијанца тврди да може да буде највеће изненађење, ако буде желео.

Тенис 07.07.2018 | 13:30
Бекер: Новак близу најбољег, Кирјос може све!
Борис Бекер је на Вимблдону и ужива у тенису. Троструки шампион тврди да се Роџер Федерер мало префорсирао пред доласка у Лондон, али без обзира на то и даље га види као највећег фаворита за титулу.

"Играо је у Штутгарту и Халеу на трави пред Вимблдон и добио девет од десет мечева. Изгледало је као да се уморио мало од тога, али је имао времена да се опорави и спреман је за нови добар резултат", изјавио је Бекер.

Бившем ученику Новаку Ђоковићу, такође, даје велике шансе, без обзира што је тек 21. на свету и 12. носилац.

"Мислим да је на Квинсу пред Вимблдон пружао најбоље партије од повратка. До финала је играо као у најбољим данима, а онда је и у борби за трофеј имао меч лопту против Марина Чилића, једног од најбољих играча на трави. Мислим да Новак није далеко од тога да га гледамо у најбољем издању".

Бекер каже да иако је познат као "краљ шлајке" Рафаел Надал је увек неугодан ривал.

"Сматрам да Рафа никада не игра на Вимблдону под притиском, јер је његов главни циљ сваке године Ролан Гарос. Тако да остатак сезоне проводи крстарећи - свеједно да ли на броду на Мајорци или турнирима. Али без обзира на то, он је победник. Његов карактер и то што мрзи да губи натера га увек да буде веома опасан противник на трави и на бетону", објаснио је бивши немачки тенисер.

Бекер осим великих шампиона издваја и играча за којег сматра да може бити највеће изненађење овогодишњег Вимблдона, само ако то заиста и хоће - Ника Кирјоса.

"Он има све што је потребно. Питање је само да ли он може ментално да издржи и одигра у континуитету. Да ли има квалитет? Да. Он може да победи и Федерера, било кога, ако има свој дан... Он може да освоји турнир. Само је питање да ли после доброг меча може и на наредном да направи исто? Одговор на то питање само он може да да", навео је Борис Бекер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар