Beker: Novak blizu najboljeg, Kirjos može sve!

Bivši trener Đokoviću daje velike šanse na Vimbldonu, Federera smatra prvim favoritom, Nadala vidi kao uvek opasnog, a za Australijanca tvrdi da može da bude najveće iznenađenje, ako bude želeo.

Tenis 07.07.2018 | 13:30
Beker: Novak blizu najboljeg, Kirjos može sve!
Boris Beker je na Vimbldonu i uživa u tenisu. Trostruki šampion tvrdi da se Rodžer Federer malo preforsirao pred dolaska u London, ali bez obzira na to i dalje ga vidi kao najvećeg favorita za titulu.

"Igrao je u Štutgartu i Haleu na travi pred Vimbldon i dobio devet od deset mečeva. Izgledalo je kao da se umorio malo od toga, ali je imao vremena da se oporavi i spreman je za novi dobar rezultat", izjavio je Beker.

Bivšem učeniku Novaku Đokoviću, takođe, daje velike šanse, bez obzira što je tek 21. na svetu i 12. nosilac.

"Mislim da je na Kvinsu pred Vimbldon pružao najbolje partije od povratka. Do finala je igrao kao u najboljim danima, a onda je i u borbi za trofej imao meč loptu protiv Marina Čilića, jednog od najboljih igrača na travi. Mislim da Novak nije daleko od toga da ga gledamo u najboljem izdanju".

Beker kaže da iako je poznat kao "kralj šlajke" Rafael Nadal je uvek neugodan rival.

"Smatram da Rafa nikada ne igra na Vimbldonu pod pritiskom, jer je njegov glavni cilj svake godine Rolan Garos. Tako da ostatak sezone provodi krstareći - svejedno da li na brodu na Majorci ili turnirima. Ali bez obzira na to, on je pobednik. Njegov karakter i to što mrzi da gubi natera ga uvek da bude veoma opasan protivnik na travi i na betonu", objasnio je bivši nemački teniser.

Beker osim velikih šampiona izdvaja i igrača za kojeg smatra da može biti najveće iznenađenje ovogodišnjeg Vimbldona, samo ako to zaista i hoće - Nika Kirjosa.

"On ima sve što je potrebno. Pitanje je samo da li on može mentalno da izdrži i odigra u kontinuitetu. Da li ima kvalitet? Da. On može da pobedi i Federera, bilo koga, ako ima svoj dan... On može da osvoji turnir. Samo je pitanje da li posle dobrog meča može i na narednom da napravi isto? Odgovor na to pitanje samo on može da da", naveo je Boris Beker.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar