ЛН - Ф6: (Не)могућа мисија за Орлове, Руси и Амери за престиж!

"Биће тешко против главног фаворите за освајање Лиге нација, али се не предајемо", истиче Александар Атанасијевић уочи сусрета са првим фаворитом за освајање, Француском.

Остали спортови 06.07.2018 | 12:30
ЛН - Ф6: (Не)могућа мисија за Орлове, Руси и Амери за престиж!
Одбојкашице Србије протекле недеље у Нанђингу нису успеле да изборе полуфинале Лиге нација, а и одбојкаши ће тешко до борбе за медаље у премијерном издању Лиге нација. Бразил је у четвртак самлео Орлове у Лилу и обезбедио пласман међу четири најбоље селекције. Чету Николе Грбића чека (не)могућа мисија - победа од 3:0 или 3:1 против домаћина завршног турнира и првог фаворита за злато у Лилу.

Ако постоји селекција која је страх и трепет за наше одбојкаше последњих неколико година онда је то Француска. Последња четири дуела, Триколори су решили у своју корист. Србија на званичним мечевима не зна за тријумф већ седам година. Те 2011. године Французи су побеђени на Европском првенству. Славила је наша селекције и пре три године, али је то био пријатељски меч. Од осам последњих сусрета, екипа Лорана Тилија је славила на седам.

Ове године, четвртог викенда Лиге нација, Србије је гостовала у Екс ан Провансу и није се добро провела. Ервин Нгапет и другови су славили максималним резултатом. Само је у првом сету наша репрезентација пружила јак отпор.

Французи су одиграли одлично лигашки део такмичења иако су били лишени резултатског значаја. На старту  Ф6 победили су на препуном стадиону Пјер Мороа олимпијског шампиона из Рија, Бразил, после драматичних пет сетова и два и по сата врхунске одбојке. Све је на страни домаћина завршног турнира, којима треба два сета за пролазак даље, али су чуда могућа.

Селектор Никола Грбић се не предаје пред кључни меч у Лилу.

"Надам се да ћемо да одиграмо боље него против Бразила и да ћемо да савладамо домаћина", рекао је Грбић за сајт Одбојкашког савеза Србије.

Свестан је и коректор Александар Атанасијевић, који је против Кариока тек на моменте показао да је један од најбољих нападача данашњице, да ће бити много тешко да се вади против силних Француза.

"Биће тешко против главног фаворите за освајање Лиге нација, али се не предајемо. Имамо лош скор са Французима претходних година, али верујем да можемо то да променимо", сматра наш најбољи играч.

У Групи Б је све одлучено. Пољска, шампион света, је испала, а у полуфиналу иду Русија и САД. Ове две репрезентације одлучиће о првом месту. Питање је ко ће више да тактизира, да ли ће обе селекције да играју у најјачим саставима. Руси су одморнији јер су имали дан паузе. Зборнаја команда у Лилу је појачана са фантастичним бомбардером шампиона Европе Зенита Максимом Михајловим, који је уз Дмитрија Волкова и горостасног средњег блокера Дмитрија Мусерског, био најбољи у дуелу са Пољацима. Амери су имали пех у у четвртак, у финишу меча са владаром планете, када се најбољи играч Тејлор Сандер повредио и питање је да ли ће моћи да игра у наставку такмичења. Очекује се неизвестан дуел две селекције приближних квалитета. Русија је победила на последња два меча, али пре тога су Амери били у серији од осам узастопних тријумфа против актуелних шампиона Европе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар