LN - F6: (Ne)moguća misija za Orlove, Rusi i Ameri za prestiž!

"Biće teško protiv glavnog favorite za osvajanje Lige nacija, ali se ne predajemo", ističe Aleksandar Atanasijević uoči susreta sa prvim favoritom za osvajanje, Francuskom.

Ostali sportovi 06.07.2018 | 12:30
LN - F6: (Ne)moguća misija za Orlove, Rusi i Ameri za prestiž!
Odbojkašice Srbije protekle nedelje u Nanđingu nisu uspele da izbore polufinale Lige nacija, a i odbojkaši će teško do borbe za medalje u premijernom izdanju Lige nacija. Brazil je u četvrtak samleo Orlove u Lilu i obezbedio plasman među četiri najbolje selekcije. Četu Nikole Grbića čeka (ne)moguća misija - pobeda od 3:0 ili 3:1 protiv domaćina završnog turnira i prvog favorita za zlato u Lilu.

Ako postoji selekcija koja je strah i trepet za naše odbojkaše poslednjih nekoliko godina onda je to Francuska. Poslednja četiri duela, Trikolori su rešili u svoju korist. Srbija na zvaničnim mečevima ne zna za trijumf već sedam godina. Te 2011. godine Francuzi su pobeđeni na Evropskom prvenstvu. Slavila je naša selekcije i pre tri godine, ali je to bio prijateljski meč. Od osam poslednjih susreta, ekipa Lorana Tilija je slavila na sedam.

Ove godine, četvrtog vikenda Lige nacija, Srbije je gostovala u Eks an Provansu i nije se dobro provela. Ervin Ngapet i drugovi su slavili maksimalnim rezultatom. Samo je u prvom setu naša reprezentacija pružila jak otpor.

Francuzi su odigrali odlično ligaški deo takmičenja iako su bili lišeni rezultatskog značaja. Na startu  F6 pobedili su na prepunom stadionu Pjer Moroa olimpijskog šampiona iz Rija, Brazil, posle dramatičnih pet setova i dva i po sata vrhunske odbojke. Sve je na strani domaćina završnog turnira, kojima treba dva seta za prolazak dalje, ali su čuda moguća.

Selektor Nikola Grbić se ne predaje pred ključni meč u Lilu.

"Nadam se da ćemo da odigramo bolje nego protiv Brazila i da ćemo da savladamo domaćina", rekao je Grbić za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Svestan je i korektor Aleksandar Atanasijević, koji je protiv Karioka tek na momente pokazao da je jedan od najboljih napadača današnjice, da će biti mnogo teško da se vadi protiv silnih Francuza.

"Biće teško protiv glavnog favorite za osvajanje Lige nacija, ali se ne predajemo. Imamo loš skor sa Francuzima prethodnih godina, ali verujem da možemo to da promenimo", smatra naš najbolji igrač.

U Grupi B je sve odlučeno. Poljska, šampion sveta, je ispala, a u polufinalu idu Rusija i SAD. Ove dve reprezentacije odlučiće o prvom mestu. Pitanje je ko će više da taktizira, da li će obe selekcije da igraju u najjačim sastavima. Rusi su odmorniji jer su imali dan pauze. Zbornaja komanda u Lilu je pojačana sa fantastičnim bombarderom šampiona Evrope Zenita Maksimom Mihajlovim, koji je uz Dmitrija Volkova i gorostasnog srednjeg blokera Dmitrija Muserskog, bio najbolji u duelu sa Poljacima. Ameri su imali peh u u četvrtak, u finišu meča sa vladarom planete, kada se najbolji igrač Tejlor Sander povredio i pitanje je da li će moći da igra u nastavku takmičenja. Očekuje se neizvestan duel dve selekcije približnih kvaliteta. Rusija je pobedila na poslednja dva meča, ali pre toga su Ameri bili u seriji od osam uzastopnih trijumfa protiv aktuelnih šampiona Evrope.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar