Виландер: Новак ће бити врло опасан, а Федерер је рањив!

Матс Виландер, некадашњи шведски тенисер, рекао је за "Спортклуб" да Новак Ђоковић може да оствари добар резултат на овогодишњем Вимблдону.

Тенис 06.07.2018 | 16:30
Виландер: Новак ће бити врло опасан, а Федерер је рањив!
Виландер, седмоструки Гренд слем шампион и четвртфиналиста Вимблдона, верује да трава одговара Новаковој игри.

"Мислим да игра добро, трава је у овом тренутку добра подлога за њега. Чини ми се да бива награђен на трави за свој стил игре у којем је бекхенд изненада поново постао оружје. На шљаци и бетону није толико добар, нити има толико самопоуздања у бекхенд, али на трави као да је оружје. Такође, и сервис му је оружје на трави и биће веома опасан овде", рекао је Виландер за "Спортклуб". 

И даље је први фаворит за титулу Роџер Федерер који ипак не игра на нивоу од прошле године. 

"Много људи може да заустави Роџера, али не мислим да има много оних који на крају могу и да освоје турнир. Федерер не игра толико добро као прошле године, нарочито у најважнијим тренуцима, показало се то већ неколико пута ове сезоне када је губио неизвесне дуеле, што се раније није дешавало. Мало је рањивији него лани, али наравно да је и даље фаворит број један". 

Ни Рафаел Надал није без шанси на теренима Ол Ингланд клаба. 

"Има добру шансу. Прве недеље трава је веома сува, биће вруће и лопте ће боље хватати спин, па је њему много лакше да се креће када је све суво. То ће му олакшати да преживи прву недељу, а када то успе, сви знамо шта он може – увек игра све боље и боље како турнир одмиче", закључио је Виландер за "Спортклуб".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар