Дао је ријеч, а то је код њега као потписано...

Нису паре у питању, ћао Кристијано! Паре нису у питању, Шпаније се опрашта од Роналда.

Фудбал 06.07.2018 | 20:45
Дао је ријеч, а то је код њега као потписано...
Кристијано Роандо доминира насловницама спортске штаме у Шпанији и Италији. Док га Италијани с нестрпљењем очекују, Шпанци се полако опраштају од њега.

„ЦР7 је дао реч Ањелију“, поручује Марка на анссловној страни.

Мадридски дневник тврди да нису у питању паре и да ли ће Кристијано зарађивати 23, 25 или 30 милиона евра по сезони. Када се дода маркетинг, он годишње инкасира преко 90.000.000 евра и по томе је трећи спортиста света. Милион горе или доле не могу да буду разлози за тако крупну одлуку као што је одлазак из Реал Мадрида после девет година. У питању су принципи и поштовање. Љут је што га је Реал слагао за нови уговор и није му дао оно што је заслужио на терену.

Одлучлио је да напусти клуб јер Перез показао непоштовање према њему, док истовремено чини све да намами Нејмара у Мадрид и спремио је огроман новац за њега. Два велика ега су се сударила, а Перез је тај који се на крају пита. За Кристијана је постало јасно да му спремају замену... Поготово када је увидео да је Реал спреман да га прода за „само“ 100.000.000 евра док неки Усман Дембеле кошта више од тога.

Истовремено се Роналдо полако заљубљивао у Јувентус док се кварио однос са Перезом и Реалом. Био је импресиониран поштовањем које су му указали навијачи у Торину када је постигао голове против Јувентуса у Лиги шампиона.  А још више понашањем газде Андрее Ањелија. Од почетка је Ањели прилазио Роналду са огромним поштовањем што је Португалцу пријало. Марка је дошла до информације да је Ањели чак 28 пута путем телефеона контактирао Роналда предлажући му да дође у Јувентус.

Кристијано је био импресиониран и одлучио је да прихвати позив пре две недеље. Дао је Ањелију своју реч. А код Кристијана је то исто као да је нешто потписано. Роналдо је после обећања Ањелијуискључио из приче све остале клубове који су могли да буду заинтересовани и отишао на Мундијал са мирном главом и већ донесеном одлуком.

Наравно, импновало му је и то што је Јувентус спреман да помери финансијске лимите и понуди му уговор који је очекивао у Реалу. Јер, речи се најлакше доказују на делима. Мада, и Реал је на крају изједначио Јувентусову понуду од 30.000.000 евра годишње. Али новац није био пресудан, Роналдо је дао реч... Сада чека само да клубови потпишу.

Попут Марке, и други мадридски дневник Ас се бави овом причом и на насловници доноси поруку „Роналдов одлазак је моменталан“. Ас се бави цифрама трансфера и открива како је у јануару откупна клаузула спуштена са милијарду на 100.000.000 евра. Тачније, то никада није потписано, али био је то џентлемснки договор Реала и Роналдовог менаџера Мендеша. Моћни агент је већ тада добио одрешене руке да почне операцију довођења Роналда у Јувентус.

„Ћао ЦР7“, ликује каталонски Мундо Депортиво на насловници. Али Каталонци откривају и једну битну ствар. Реал тражи од Кристијана да јавно изађе и каже да жели да напусти Реал Мадрид. Флорентино Перезне жели да међу навијачима стекне имиџ бабароге која је отерала Роналда. На тај начин би се све завршило културно и Реал би имао прилику да се опрости од свог најбољег играча у историји. Не желе да се понови случај Касиљас када су показали непоштовање према клупској икони што им многи навијачи и данас замерају.

Дакле, мало тога је остало да се реши. Роналдо је дао реч, а она је чрвста као планина. Само још треба да то саопшти и навијачима Реала.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар