Dao je riječ, a to je kod njega kao potpisano...

Nisu pare u pitanju, ćao Kristijano! Pare nisu u pitanju, Španije se oprašta od Ronalda.

Fudbal 06.07.2018 | 20:45
Dao je riječ, a to je kod njega kao potpisano...
Kristijano Roando dominira naslovnicama sportske štame u Španiji i Italiji. Dok ga Italijani s nestrpljenjem očekuju, Španci se polako opraštaju od njega.

„CR7 je dao reč Anjeliju“, poručuje Marka na ansslovnoj strani.

Madridski dnevnik tvrdi da nisu u pitanju pare i da li će Kristijano zarađivati 23, 25 ili 30 miliona evra po sezoni. Kada se doda marketing, on godišnje inkasira preko 90.000.000 evra i po tome je treći sportista sveta. Milion gore ili dole ne mogu da budu razlozi za tako krupnu odluku kao što je odlazak iz Real Madrida posle devet godina. U pitanju su principi i poštovanje. Ljut je što ga je Real slagao za novi ugovor i nije mu dao ono što je zaslužio na terenu.

Odlučlio je da napusti klub jer Perez pokazao nepoštovanje prema njemu, dok istovremeno čini sve da namami Nejmara u Madrid i spremio je ogroman novac za njega. Dva velika ega su se sudarila, a Perez je taj koji se na kraju pita. Za Kristijana je postalo jasno da mu spremaju zamenu... Pogotovo kada je uvideo da je Real spreman da ga proda za „samo“ 100.000.000 evra dok neki Usman Dembele košta više od toga.

Istovremeno se Ronaldo polako zaljubljivao u Juventus dok se kvario odnos sa Perezom i Realom. Bio je impresioniran poštovanjem koje su mu ukazali navijači u Torinu kada je postigao golove protiv Juventusa u Ligi šampiona.  A još više ponašanjem gazde Andree Anjelija. Od početka je Anjeli prilazio Ronaldu sa ogromnim poštovanjem što je Portugalcu prijalo. Marka je došla do informacije da je Anjeli čak 28 puta putem telefeona kontaktirao Ronalda predlažući mu da dođe u Juventus.

Kristijano je bio impresioniran i odlučio je da prihvati poziv pre dve nedelje. Dao je Anjeliju svoju reč. A kod Kristijana je to isto kao da je nešto potpisano. Ronaldo je posle obećanja Anjelijuisključio iz priče sve ostale klubove koji su mogli da budu zainteresovani i otišao na Mundijal sa mirnom glavom i već donesenom odlukom.

Naravno, impnovalo mu je i to što je Juventus spreman da pomeri finansijske limite i ponudi mu ugovor koji je očekivao u Realu. Jer, reči se najlakše dokazuju na delima. Mada, i Real je na kraju izjednačio Juventusovu ponudu od 30.000.000 evra godišnje. Ali novac nije bio presudan, Ronaldo je dao reč... Sada čeka samo da klubovi potpišu.

Poput Marke, i drugi madridski dnevnik As se bavi ovom pričom i na naslovnici donosi poruku „Ronaldov odlazak je momentalan“. As se bavi ciframa transfera i otkriva kako je u januaru otkupna klauzula spuštena sa milijardu na 100.000.000 evra. Tačnije, to nikada nije potpisano, ali bio je to džentlemsnki dogovor Reala i Ronaldovog menadžera Mendeša. Moćni agent je već tada dobio odrešene ruke da počne operaciju dovođenja Ronalda u Juventus.

„Ćao CR7“, likuje katalonski Mundo Deportivo na naslovnici. Ali Katalonci otkrivaju i jednu bitnu stvar. Real traži od Kristijana da javno izađe i kaže da želi da napusti Real Madrid. Florentino Perezne želi da među navijačima stekne imidž babaroge koja je oterala Ronalda. Na taj način bi se sve završilo kulturno i Real bi imao priliku da se oprosti od svog najboljeg igrača u istoriji. Ne žele da se ponovi slučaj Kasiljas kada su pokazali nepoštovanje prema klupskoj ikoni što im mnogi navijači i danas zameraju.

Dakle, malo toga je ostalo da se reši. Ronaldo je dao reč, a ona je črvsta kao planina. Samo još treba da to saopšti i navijačima Reala.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar