WБ, 5. дан - најава: Рат асовима!

Дуел Монфиса и Кверија обећава прави битку „топовњача“, Федерер не би требало да има проблема са Штруфом, за разлику од Венус Вилијамс коју би Кики Бертенс могла да заустави већ у трећем колу.

Тенис 06.07.2018 | 11:00
WБ, 5. дан - најава: Рат асовима!
Пети и претпоследњи дан такмичења прве седмице Вимблдона је пред нама. Традиција налаже да се у Ол ингланд клубу у ову суботу игра последњи дан прве седмице, а у недељу одмара, тако да ћемо крај викенда дочекати без тениса. Зато ћемо добро и мудро искористити овај кладилачки петак када почињу обрачуни трећег кола!

А он нам нуди прегршт потенцијално сјајних мечева, али и прилика за клађење, као што је сусрет између Гаела Монфиса и Сема Кверија. У питању су два веома искусна аса, а искуство на Вимблдону, то јест на травнтој подлози игра велику улогу. Поред тога, обојица су паклени сервери. Монфис је ове године посебно расположен и на мечу другог кола је испалио хитац из сервиса брзине од чак 205 км на час! Са друге стране, његов ривал је забележио 22 аса у два кола. Фаворит је Американац, али му неће бити лако, биче ту 4+ сетова, вероватно и тај-брејк.

Након искусних асова ред је да пређемо и на оне мање искусне као што су Данил Медведев и 22. носилац, Адријан Манарино. Млади Рус је способан свакоме да направи проблеме, па тако може и Французу, познатом такође по одличном сервису. Биће ово такође занимљиво и дуго.

За крај бет анализзе мушког дела жреба долази и Роџер Федерер. Као и увек када игра на Вимблдону маестро из Базела је велики фаворит, па тако и против све бољег Немца, Јан Ленарда Штруфа. Њему ипак не дајемо пуно шансе, те верујемо у још једну брзу победу Швајцарца и лаган улазак међу 16 најбољих.

Са „лепше“ стране жреба пажњу су нам скренуила два обрачуна, пре свих дуел Венус Вилијамс и Кики Бертенс. Иако је искусна Американка вишеструка победница Вимблдона и прошлогодишња финалисткиња никако јој неће бити лако против одличне Холанђанке, што је показао и једини њихов сусрет, који је баш одржан ове године и то Мајамију када је старија сестра Вилијамс славила након три сета. Нема сумње да ће јој 20. играчица света пружити сјајан отпор, а могла би и да је „сломи“.

За крај да погледамо шта нам нуде Медисон Киз и Јевгенија Родина, пошто би ово требало да је сигуризза. Иако се никада нису састајале, Американка, 11 играчица света, велики је фаворит у дуелу са 120. рекетом на WТА листи.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар