WB, 5. dan - najava: Rat asovima!

Duel Monfisa i Kverija obećava pravi bitku „topovnjača“, Federer ne bi trebalo da ima problema sa Štrufom, za razliku od Venus Vilijams koju bi Kiki Bertens mogla da zaustavi već u trećem kolu.

Tenis 06.07.2018 | 11:00
WB, 5. dan - najava: Rat asovima!
Peti i pretposlednji dan takmičenja prve sedmice Vimbldona je pred nama. Tradicija nalaže da se u Ol ingland klubu u ovu subotu igra poslednji dan prve sedmice, a u nedelju odmara, tako da ćemo kraj vikenda dočekati bez tenisa. Zato ćemo dobro i mudro iskoristiti ovaj kladilački petak kada počinju obračuni trećeg kola!

A on nam nudi pregršt potencijalno sjajnih mečeva, ali i prilika za klađenje, kao što je susret između Gaela Monfisa i Sema Kverija. U pitanju su dva veoma iskusna asa, a iskustvo na Vimbldonu, to jest na travntoj podlozi igra veliku ulogu. Pored toga, obojica su pakleni serveri. Monfis je ove godine posebno raspoložen i na meču drugog kola je ispalio hitac iz servisa brzine od čak 205 km na čas! Sa druge strane, njegov rival je zabeležio 22 asa u dva kola. Favorit je Amerikanac, ali mu neće biti lako, biče tu 4+ setova, verovatno i taj-brejk.

Nakon iskusnih asova red je da pređemo i na one manje iskusne kao što su Danil Medvedev i 22. nosilac, Adrijan Manarino. Mladi Rus je sposoban svakome da napravi probleme, pa tako može i Francuzu, poznatom takođe po odličnom servisu. Biće ovo takođe zanimljivo i dugo.

Za kraj bet analizze muškog dela žreba dolazi i Rodžer Federer. Kao i uvek kada igra na Vimbldonu maestro iz Bazela je veliki favorit, pa tako i protiv sve boljeg Nemca, Jan Lenarda Štrufa. Njemu ipak ne dajemo puno šanse, te verujemo u još jednu brzu pobedu Švajcarca i lagan ulazak među 16 najboljih.

Sa „lepše“ strane žreba pažnju su nam skrenuila dva obračuna, pre svih duel Venus Vilijams i Kiki Bertens. Iako je iskusna Amerikanka višestruka pobednica Vimbldona i prošlogodišnja finalistkinja nikako joj neće biti lako protiv odlične Holanđanke, što je pokazao i jedini njihov susret, koji je baš održan ove godine i to Majamiju kada je starija sestra Vilijams slavila nakon tri seta. Nema sumnje da će joj 20. igračica sveta pružiti sjajan otpor, a mogla bi i da je „slomi“.

Za kraj da pogledamo šta nam nude Medison Kiz i Jevgenija Rodina, pošto bi ovo trebalo da je sigurizza. Iako se nikada nisu sastajale, Amerikanka, 11 igračica sveta, veliki je favorit u duelu sa 120. reketom na WTA listi.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar