"Не волим их, али смо вјежбали..."

Селектор Бразила Тите је противник тога да се утакмице одлучују извођењем пенала.

Фудбал 06.07.2018 | 15:15
"Не волим их, али смо вјежбали..."
Фудбалери Бразила данас ће изаћи на мегдан Белгији у четвртфиналу Светског првенства у Русији.

Селектор Тите не би волео да тај меч одлучују једанаестерци, али је без обзира на то његов тим увежбавао извођење најстрожије казне.

"Извођење пенала је нешто веома тешко. Фудбалска утакмица никада не би требало да се заврши шутирањем једанаестераца. Не видим то као валидан резултат. Али, не знам шта да предложим уместо тога", рекао је Тите на конференцији за новинаре у Казању.

Петоструки шампион света је до сада четири пута на Мундијалима био учесник пенал серије, а само једном она је била неуспешна за њих.

Репрезентација Бразила је на пенале елиминисана 1986. године, а после тога је три пута побеђивала, укључујући и у финалу шампионата света 1994.

Само су Немачка и Аргентина више пута од Бразила побеђивали после пенала - по четири пута.

Тите је рекао да је његов тим морао да увежбава шутирање једанаестераца пред дуел са Белгијом, будући да је три од осам дуела осмине финала решено са беле тачке.

"Извођење пенала је техника која је повезана са емотивном контролом. Вежбали смо их, то је невероватна одговорност", навео је селектор Бразила.

Извођење пенала уведено је на Светском првенству 1978. године, а пре тога су се утакмице понављале у случају нерешеног резултата.

Бразил и Белгија су се само једном сусрели на светским шампионатима, 2002. године, када је јужноамерички тим победио резултатом 2:0 у осмини финала.

Тите је најавио да ће се у поставу вратити леви бек Марсело, који је изашао из игре у дуелу групне фазе са Србијом и пропустио је сусрет са Мексиком.

Утакмица између Бразила и Белгије игра се вечерас од 20 часова на стадиону у Казању. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар