СП: Белгијска клопка за Бразилце!

Фелаини и Шадли од првог минута.  Висе Мертенс и Караско.

Фудбал 06.07.2018 | 11:45
СП: Белгијска клопка за Бразилце!
Било је тих анегдота по друштвеним мрежама. Кад је Роберто Мартинез при заостатку од 0:2 против Јапана у игру убацио Маруана Фелаинија и Насера Шадлија. Многи “стручњаци“ су се јавили и подругљиво запитали: како Мартинез са њима мисли да надокнади два гола заостатка?  Девет минута касније Фелаини је изједначио на 2:2. У последњим секундама утакмице Шадли је погодио за коначних 3:2. Мартинез се последњи смејао.

А сада исти рецепт спрема и за Бразилце. Према наводима белгијских медија селектор Црвених ђавола би дерби четвртфинала Светског првенства могао да почне са Фелаинијем и Шадлијем у стартних 11. Дрис Мертенс и Јаник Фереира Караско би извисили. Као и против Јапана. Караско је уосталом највеће разочарање турнира. Мертенс је у првом колу постигао онај чудесни гол против Панаме, после се није толико истицао.

Шта још планира Мартинез? Локални медији кажу: да узме лопту Бразицима. Ни једни ни други не воле да се бране. Комотније се осећају са лоптом у ногама. То можда мало збуњује имајући у виду ове две промене у играчком кадру, али Мартинез се боји Караскових жутих минута. Свака грешка би могла скупо да кошта, а Караско уме да мислима одлута. Зато Шадли, мање креативан, али поузданији.

Са друге стране, Фелаинијеву појаву објашњава систем 3-4-3. Прибојава се Мартинез да би Паулињо са карактеристичним убацивањима из другог плана могао да направи проблем Белгијанцима. Филипе Кутињо лута између линија, Марсело и Нејмар оптерећују леву страну терена. Потребно је додатно се обезбедити. Стога Кевин Де Брујне иде мало напред, Фелаини ће уз Аксела Витсела да крпи позади. Мертенс је жртва тактике.

Кад се буду бранили, формација се мења у 5-3-1-1 са Еденом Азаром иза Ромелуа Лукакуа. од Де Брујне се очекује да покреће контре, налик оној против Јапана. Уверени су у Белгији да им ту нема равног.

Све то лепо изгледа на папиру. Али и Бразилци се нешто питају.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар