SP: Belgijska klopka za Brazilce!

Felaini i Šadli od prvog minuta.  Vise Mertens i Karasko.

Fudbal 06.07.2018 | 11:45
SP: Belgijska klopka za Brazilce!
Bilo je tih anegdota po društvenim mrežama. Kad je Roberto Martinez pri zaostatku od 0:2 protiv Japana u igru ubacio Maruana Felainija i Nasera Šadlija. Mnogi “stručnjaci“ su se javili i podrugljivo zapitali: kako Martinez sa njima misli da nadoknadi dva gola zaostatka?  Devet minuta kasnije Felaini je izjednačio na 2:2. U poslednjim sekundama utakmice Šadli je pogodio za konačnih 3:2. Martinez se poslednji smejao.

A sada isti recept sprema i za Brazilce. Prema navodima belgijskih medija selektor Crvenih đavola bi derbi četvrtfinala Svetskog prvenstva mogao da počne sa Felainijem i Šadlijem u startnih 11. Dris Mertens i Janik Fereira Karasko bi izvisili. Kao i protiv Japana. Karasko je uostalom najveće razočaranje turnira. Mertens je u prvom kolu postigao onaj čudesni gol protiv Paname, posle se nije toliko isticao.

Šta još planira Martinez? Lokalni mediji kažu: da uzme loptu Brazicima. Ni jedni ni drugi ne vole da se brane. Komotnije se osećaju sa loptom u nogama. To možda malo zbunjuje imajući u vidu ove dve promene u igračkom kadru, ali Martinez se boji Karaskovih žutih minuta. Svaka greška bi mogla skupo da košta, a Karasko ume da mislima odluta. Zato Šadli, manje kreativan, ali pouzdaniji.

Sa druge strane, Felainijevu pojavu objašnjava sistem 3-4-3. Pribojava se Martinez da bi Paulinjo sa karakterističnim ubacivanjima iz drugog plana mogao da napravi problem Belgijancima. Filipe Kutinjo luta između linija, Marselo i Nejmar opterećuju levu stranu terena. Potrebno je dodatno se obezbediti. Stoga Kevin De Brujne ide malo napred, Felaini će uz Aksela Vitsela da krpi pozadi. Mertens je žrtva taktike.

Kad se budu branili, formacija se menja u 5-3-1-1 sa Edenom Azarom iza Romelua Lukakua. od De Brujne se očekuje da pokreće kontre, nalik onoj protiv Japana. Uvereni su u Belgiji da im tu nema ravnog.

Sve to lepo izgleda na papiru. Ali i Brazilci se nešto pitaju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar