Почела шпанизација Реала!

Стигао десни бек од 40. 000. 000! Сосиједад и Мадриђани потврдили трансфер репрезентативца Шпаније.

Фудбал 07.07.2018 | 12:00
Почела шпанизација Реала!
Шпанизација Реала из Мадрида почела је већ данас, а прво појачање новог тренера Ђулена Лопетегија постао је десни бек Реал Сосиједада Алваро Одриозола (22).

Без обзира што су Бразилац Винисијус Жуниор (Фламенго, 45.000.000) и голман из Украјине Андреј Лунин (Зарја, 8.500.000) стигли пре њега, они су играчи за будућност, а садашњост на Сантијаго Бернабеуу очекује једног од најбољих фудбалера баскијског клуба прошле сезоне.

Реал Сосиједад је пре неколико минута на својим званичним странама објавио да се "договорио" са Мадриђанима, а то значи да је уплаћена откупна клаузула од 40.000.000 евра, колико је стајало у уговору дефанзивца. Пожелели су му срећу у новом клубу и захвалили се на свему што је до сада урадио у Сан Себастијану.

Неколико минута после Баска и Реал је потврдио посао, односно куповину Одриозоле, уз важну напомену да ће десни бек потписати уговор тек након што прође лекарске прегледе. Детаљи уговора за сада нису објављени, али требало би да буде стандардан, на пет сезона.  

Знао је Ђулен Лопетеги у шта се упушта инсистирањем на куповини овог играча. Уосталом, нови тренер Мадриђана је био човек који га је први позвао у репрезентацију Шпаније док је био селектор, а водио га је и на Мундијал у Русију, где нису дочекали да наступе заједно јер је Лопетеги смењен дан уочи Светског првенства.

Видећемо само како ће се Одриозола уклопити у нову средину јер га у Мадриду очекује жестока борба за место са Данијем Карвахалом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар