Počela španizacija Reala!

Stigao desni bek od 40. 000. 000! Sosijedad i Madriđani potvrdili transfer reprezentativca Španije.

Fudbal 07.07.2018 | 12:00
Počela španizacija Reala!
Španizacija Reala iz Madrida počela je već danas, a prvo pojačanje novog trenera Đulena Lopetegija postao je desni bek Real Sosijedada Alvaro Odriozola (22).

Bez obzira što su Brazilac Vinisijus Žunior (Flamengo, 45.000.000) i golman iz Ukrajine Andrej Lunin (Zarja, 8.500.000) stigli pre njega, oni su igrači za budućnost, a sadašnjost na Santijago Bernabeuu očekuje jednog od najboljih fudbalera baskijskog kluba prošle sezone.

Real Sosijedad je pre nekoliko minuta na svojim zvaničnim stranama objavio da se "dogovorio" sa Madriđanima, a to znači da je uplaćena otkupna klauzula od 40.000.000 evra, koliko je stajalo u ugovoru defanzivca. Poželeli su mu sreću u novom klubu i zahvalili se na svemu što je do sada uradio u San Sebastijanu.

Nekoliko minuta posle Baska i Real je potvrdio posao, odnosno kupovinu Odriozole, uz važnu napomenu da će desni bek potpisati ugovor tek nakon što prođe lekarske preglede. Detalji ugovora za sada nisu objavljeni, ali trebalo bi da bude standardan, na pet sezona.  

Znao je Đulen Lopetegi u šta se upušta insistiranjem na kupovini ovog igrača. Uostalom, novi trener Madriđana je bio čovek koji ga je prvi pozvao u reprezentaciju Španije dok je bio selektor, a vodio ga je i na Mundijal u Rusiju, gde nisu dočekali da nastupe zajedno jer je Lopetegi smenjen dan uoči Svetskog prvenstva.

Videćemo samo kako će se Odriozola uklopiti u novu sredinu jer ga u Madridu očekuje žestoka borba za mesto sa Danijem Karvahalom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar