Највећи трансфер у историји Африке!

Валид Азаро осмоцифрен! То се не одбија!

Фудбал 07.07.2018 | 11:00
Највећи трансфер у историји Африке!
Било је скупљих играча из Африке, али није било већих трансфера из тамошњих лига. Валид Азаро ушао је у историју фудбала на “црном континенту” поставши најскупља продаја неког афричког клуба. Египатски великан Ал Ахли – са осам титула континенталног првака рецимо да је афрички пандам мадридском Реалу у Европи – објавио је да је прихватио понуду кинеског Хебеија од 10.000.000 евра за 23-годишњег нападача.

Марокански фудбалер је иначе прошле сезоне постао први странац са титулом најбољег стрелца у првенству Египта пошто је постигао 18 голова за Ал Ахли. У Каиро је стигао прошлог јула из Дифе из Мазагана, у Мароку. Плаћен је 1.200.000 евра. Тада је наводно имао и бројне понуде из Европе, али на афричком северу Ал Ахли је клуб који се не одбија.

Сада је изабрао Хебеи чија прва понуда је износила 8.000.000 евра, друга 9.500.000, а трећу од округло 10.000.000 ни Ал Ахли није могао да одбије. Занимљиво, клуб је таксативно набројао све понуде које су стигле. Телефоном.

На крају је Ал Ахли попустио. Уосталом, претходни рекорд овог афричког гиганта износио је 7.250.000 евра колико је Тјенђин Теда јула 2016. платила за центарфора из Габона Малика Евуну, који је прошлу сезону провео на позајмици у Коњи пошто није могао да се избори за место у првом тиму кинеског клуба. У првенству Турске одиграо је свега 354 минута и није постигао гол.

Ипак, Хебеи се није обесхрабрио. Азаро је добио прилику да осветла образ афричког фудбала. Успе ли, сигурно ће отворити врата кинеског фудбала играчима из Африке.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар