Najveći transfer u istoriji Afrike!

Valid Azaro osmocifren! To se ne odbija!

Fudbal 07.07.2018 | 11:00
Najveći transfer u istoriji Afrike!
Bilo je skupljih igrača iz Afrike, ali nije bilo većih transfera iz tamošnjih liga. Valid Azaro ušao je u istoriju fudbala na “crnom kontinentu” postavši najskuplja prodaja nekog afričkog kluba. Egipatski velikan Al Ahli – sa osam titula kontinentalnog prvaka recimo da je afrički pandam madridskom Realu u Evropi – objavio je da je prihvatio ponudu kineskog Hebeija od 10.000.000 evra za 23-godišnjeg napadača.

Marokanski fudbaler je inače prošle sezone postao prvi stranac sa titulom najboljeg strelca u prvenstvu Egipta pošto je postigao 18 golova za Al Ahli. U Kairo je stigao prošlog jula iz Dife iz Mazagana, u Maroku. Plaćen je 1.200.000 evra. Tada je navodno imao i brojne ponude iz Evrope, ali na afričkom severu Al Ahli je klub koji se ne odbija.

Sada je izabrao Hebei čija prva ponuda je iznosila 8.000.000 evra, druga 9.500.000, a treću od okruglo 10.000.000 ni Al Ahli nije mogao da odbije. Zanimljivo, klub je taksativno nabrojao sve ponude koje su stigle. Telefonom.

Na kraju je Al Ahli popustio. Uostalom, prethodni rekord ovog afričkog giganta iznosio je 7.250.000 evra koliko je Tjenđin Teda jula 2016. platila za centarfora iz Gabona Malika Evunu, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Konji pošto nije mogao da se izbori za mesto u prvom timu kineskog kluba. U prvenstvu Turske odigrao je svega 354 minuta i nije postigao gol.

Ipak, Hebei se nije obeshrabrio. Azaro je dobio priliku da osvetla obraz afričkog fudbala. Uspe li, sigurno će otvoriti vrata kineskog fudbala igračima iz Afrike.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar