Нетањаху Европи: Заузмите став

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху жели да Европа заузме чвршћи став против Ирана.

Свијет 05.07.2018 | 18:39
Нетањаху Европи: Заузмите став
Нетанијаху је на то позвао након што је ирански дипломата ухапшен под оптужбом да је планирао напад са иранском опозиционом групом у Француској.

Ирански дипломата је ухапшен у Немачкој и један је од четворо ухапшених под оптужбом да је планирао да изврши бомбашки напад током састанка Националног савета отпора Ирана, наводи Ројтерс.

"Није случајност то што је овај напад спречен. Позивам лидере европе да престану да финансирају терористичке режиме који финансијрају тероризам против нас на вашем тлу. Доста више са политиком слабости када је у питању Иран", рекао је Нетанијаху.

Нетанијаху је нагласио да је чињеница да се напад планирао док је ирански председник Хасан Рохани био у Европи, тражећи економске бенефиције од нуклеарног споразума из 2015. године, знак "бескрајног лицемерства Ирана". Техеран је саопштио да није имао ништа са нападом и назвали су га операцијом "под лажном заставом", коју су спровеле фигуре унутар Националног савета отпора Ирана.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Европа

05.07.2018 18:12

Теба да остане неутрална, према Ирану и према Израелу . Не улазит у њихове сукобе. Све друго вуце проблеме иза себе, сто то нама-Европи треба. Ту велике силе нека одлуце: Русија, Цина, САД. Мале дрзавице нека се дрзе малог посла, јер су мале. Било би добро да стане продаја орузија. Градите мир а не сукобе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Терс

06.07.2018 22:45

Иранска терористичка група која је наводно покушала извести тај напад блиски је савезник Израела и Саудије. Њихови чланови су извршили безбројне терористичке нападе на Иранске институције у Ирану. Они су главни извођачи терористичких напада на иранске научнике.

Name

Израелац

07.07.2018 11:43

Да питамо овог Европу , ста ради ислам у европи ? европу треба интересовати све то јер имамо муслимане у европи који се боре за права иранаца...