Netanjahu Evropi: Zauzmite stav

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu želi da Evropa zauzme čvršći stav protiv Irana.

Svijet 05.07.2018 | 18:39
Netanjahu Evropi: Zauzmite stav
Netanijahu je na to pozvao nakon što je iranski diplomata uhapšen pod optužbom da je planirao napad sa iranskom opozicionom grupom u Francuskoj.

Iranski diplomata je uhapšen u Nemačkoj i jedan je od četvoro uhapšenih pod optužbom da je planirao da izvrši bombaški napad tokom sastanka Nacionalnog saveta otpora Irana, navodi Rojters.

"Nije slučajnost to što je ovaj napad sprečen. Pozivam lidere evrope da prestanu da finansiraju terorističke režime koji finansijraju terorizam protiv nas na vašem tlu. Dosta više sa politikom slabosti kada je u pitanju Iran", rekao je Netanijahu.

Netanijahu je naglasio da je činjenica da se napad planirao dok je iranski predsednik Hasan Rohani bio u Evropi, tražeći ekonomske beneficije od nuklearnog sporazuma iz 2015. godine, znak "beskrajnog licemerstva Irana". Teheran je saopštio da nije imao ništa sa napadom i nazvali su ga operacijom "pod lažnom zastavom", koju su sprovele figure unutar Nacionalnog saveta otpora Irana.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Evropa

05.07.2018 18:12

Teba da ostane neutralna, prema Iranu i prema Izraelu . Ne ulazit u njihove sukobe. Sve drugo vuce probleme iza sebe, sto to nama-Evropi treba. Tu velike sile neka odluce: Rusija, Cina, SAD. Male drzavice neka se drze malog posla, jer su male. Bilo bi dobro da stane prodaja oruzija. Gradite mir a ne sukobe !

ODGOVORITE
Name

Ters

06.07.2018 22:45

Iranska teroristička grupa koja je navodno pokušala izvesti taj napad bliski je saveznik Izraela i Saudije. Njihovi članovi su izvršili bezbrojne terorističke napade na Iranske institucije u Iranu. Oni su glavni izvođači terorističkih napada na iranske naučnike.

Name

Izraelac

07.07.2018 11:43

Da pitamo ovog Evropu , sta radi islam u evropi ? evropu treba interesovati sve to jer imamo muslimane u evropi koji se bore za prava iranaca...