Званично: Дегенек потписао за Звезду!

Аустралијски фудбалски репрезентативац Милош Дегенек потписао је данас трогодишњи уговор са Црвеном звездом, саопштио је српски шампион.  Звезда склопила одбрану - стигао и Дегенек! Црвено-бели су представили још једног штопера!

Фудбал 05.07.2018 | 21:15
Званично: Дегенек потписао за Звезду!
Штопер који је родјен у Книну већ од сутра ставиће се на располагање тренеру Владану Милојевићу.

"Ово је велика част за мене, долазак у највећи клуб на Балкану и за мене лично и моју породицу. Откад знам за себе навијао сам за Звезду, а мој отац наравно дуго пре тога. Утисци су феноменални, одлично сам примљен од стране свих у клубу. Радујем се новим изазовима и почетку моје каријере у Звезди. Моја очекивања су само да ћу дати свој максимум за овај дрес, јер ништа испод максимума не долази у обзир. Желим да остварим свој сан, сан клуба, али пре свега сан велике армије навијача и да се пласирамо у Лигу шампиона", рекао је Дегенек за клупски сајт. 

Он је родјен 1994. године, као беба је после "Олује" стигао у Београд, а након НАТО бомбардовања Србије 1999. године његова породица је емигрирала у Сиднеј. 

Играо је за други тим Штутгарта, Минхен 1860 и јапанску Јокохаму. 

У младјим категоријама наступао је за Србију и Аустралију, док је за А тим Аустралије одиграо 18 утакмица и био део тима на Мундијалу у Русији.

Милош Дегенек је фудбалер Црвене звезде до 2021. године!

Аустралијски репрезентативац, рођен у Книну 1994. године, формално је постао играч шампиона Србије и његовим доласком је комплетирана дефанзивна линија екипе Владана Милојевића.

У складу са најавама, Дегенек ће се у петак прикључити новим саиграчима, као и учесници Мундијала Немања Радоњић и Милан Родић.

"Ово је велика част за мене, долазак у овако велики клуб, највећи клуб на Балкану и за мене лично и моју породицу клуб за који смо одувек навијали. Од када знам за себе навијао сам за Звезду, а мој отац наравно дуго пре тога. Утисци су феноменални, одлично сам примљен од стране свих у клубу, почевши од председника па до осталих запослених. Радујем се новим изазовима и почетку моје каријере у Звезди. Моја очекивања су само да ћу дати свој максимум за овај дрес, јер ништа испод максимума не долази у обзир. Желим да остварим свој сан, сан клуба, али пре свега сан велике армије навијача и да се пласирамо у Лигу шампиона", изјавио је Дегенек.

Раније је постало познато да ће Звезду овај трансфер коштати 200.000 евра, колико ће уплатити на рачун Дегенековог бившег клуба, Јокохаме. Он ће појачати конкуренцију на штоперским позицијама, уз староседеоце Вујадина Савића и Срђана Бабића и још једног новајлију, Рашида Сумаилу.

Дегенек је био члан омладинске школе Штутгарта и у том клубу је и ушао у сениорски фудбал. Од 2015. до 2017. играо је за Минхен 1860, а у Јапану је био током сезоне 2017/18.

- ПРЕЛАЗНИ РОК У ЗВЕЗДИ -

ДОШЛИ: Никола Стојиљковић, Дејан Мелег, Милан Јевтовић, Душан Јованчић, Зоран Поповић, Рашид Сумаила, Лоренцо Ебисилио, Милош Дегенек.

ОТИШЛИ: Урош Рачић, Лука Аџић, Абрахам Фримпонг, Лука Илић, Мичел Доналд, Дамијен Ле Талек, Дамир Кахриман, Душан Анђелковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар