Zvanično: Degenek potpisao za Zvezdu!

Australijski fudbalski reprezentativac Miloš Degenek potpisao je danas trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštio je srpski šampion.  Zvezda sklopila odbranu - stigao i Degenek! Crveno-beli su predstavili još jednog štopera!

Fudbal 05.07.2018 | 21:15
Zvanično: Degenek potpisao za Zvezdu!
Štoper koji je rodjen u Kninu već od sutra staviće se na raspolaganje treneru Vladanu Milojeviću.

"Ovo je velika čast za mene, dolazak u najveći klub na Balkanu i za mene lično i moju porodicu. Otkad znam za sebe navijao sam za Zvezdu, a moj otac naravno dugo pre toga. Utisci su fenomenalni, odlično sam primljen od strane svih u klubu. Radujem se novim izazovima i početku moje karijere u Zvezdi. Moja očekivanja su samo da ću dati svoj maksimum za ovaj dres, jer ništa ispod maksimuma ne dolazi u obzir. Želim da ostvarim svoj san, san kluba, ali pre svega san velike armije navijača i da se plasiramo u Ligu šampiona", rekao je Degenek za klupski sajt. 

On je rodjen 1994. godine, kao beba je posle "Oluje" stigao u Beograd, a nakon NATO bombardovanja Srbije 1999. godine njegova porodica je emigrirala u Sidnej. 

Igrao je za drugi tim Štutgarta, Minhen 1860 i japansku Jokohamu. 

U mladjim kategorijama nastupao je za Srbiju i Australiju, dok je za A tim Australije odigrao 18 utakmica i bio deo tima na Mundijalu u Rusiji.

Miloš Degenek je fudbaler Crvene zvezde do 2021. godine!

Australijski reprezentativac, rođen u Kninu 1994. godine, formalno je postao igrač šampiona Srbije i njegovim dolaskom je kompletirana defanzivna linija ekipe Vladana Milojevića.

U skladu sa najavama, Degenek će se u petak priključiti novim saigračima, kao i učesnici Mundijala Nemanja Radonjić i Milan Rodić.

"Ovo je velika čast za mene, dolazak u ovako veliki klub, najveći klub na Balkanu i za mene lično i moju porodicu klub za koji smo oduvek navijali. Od kada znam za sebe navijao sam za Zvezdu, a moj otac naravno dugo pre toga. Utisci su fenomenalni, odlično sam primljen od strane svih u klubu, počevši od predsednika pa do ostalih zaposlenih. Radujem se novim izazovima i početku moje karijere u Zvezdi. Moja očekivanja su samo da ću dati svoj maksimum za ovaj dres, jer ništa ispod maksimuma ne dolazi u obzir. Želim da ostvarim svoj san, san kluba, ali pre svega san velike armije navijača i da se plasiramo u Ligu šampiona", izjavio je Degenek.

Ranije je postalo poznato da će Zvezdu ovaj transfer koštati 200.000 evra, koliko će uplatiti na račun Degenekovog bivšeg kluba, Jokohame. On će pojačati konkurenciju na štoperskim pozicijama, uz starosedeoce Vujadina Savića i Srđana Babića i još jednog novajliju, Rašida Sumailu.

Degenek je bio član omladinske škole Štutgarta i u tom klubu je i ušao u seniorski fudbal. Od 2015. do 2017. igrao je za Minhen 1860, a u Japanu je bio tokom sezone 2017/18.

- PRELAZNI ROK U ZVEZDI -

DOŠLI: Nikola Stojiljković, Dejan Meleg, Milan Jevtović, Dušan Jovančić, Zoran Popović, Rašid Sumaila, Lorenco Ebisilio, Miloš Degenek.

OTIŠLI: Uroš Račić, Luka Adžić, Abraham Frimpong, Luka Ilić, Mičel Donald, Damijen Le Talek, Damir Kahriman, Dušan Anđelković.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar