Репрезентација Србије домаћин у Бањалуци!

У склопу припрема за Свјетско првенство, одбојкашице Србије у највећем граду Републике Српске 7. септембра у пријатељском мечу угостиће Бугарску. Српски тим у Бањалуку ће, према најавама организатора, допутовати у најјачем саставу.

Остали спортови 07.07.2018 | 11:30
Репрезентација Србије домаћин у Бањалуци!
Пријатељска утакмица женских одбојкашких репрезентација Србије и Бугарске биће одиграна у Бањалуци 7. септембра од 18 часова у дворани "Борик".

Помоћник министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта Драган Јаћимовићпоручио је да ће гостовање Србије и Бугарске у највећем граду Српске бити истински спортски спектакл.

"На велику радост свих љубитеља спорта и грађана Бањалуке, наш град ће бити домаћин пријатељског меча Србије и Бугарске. Данас је одржан први састанак организационог одбора, гдје смо донијели пар одлука у вези са организацијом утакмице. Репрезентације Србије и Бугарске у Бањалуку долазе 5. септембра, гдје ће одрадити неколико тренинга прије меча. Ово је велика промоција Града Бањалуке, Владе РС и министарства. Покровитељ утакмице је предсједник Републике, уз помоћ Владе РС и министарства породице, омладине и спорта", рекао је Јаћимовић.

Утакмица ће бити одржана у склопу припрема за Свјетско првенство, које ће од 29. септембра до 20. октобра бити одржано у Јапану.

То значи да ће српски тим у Бањалуку допутовати у најјачем саставу.

"Биће то одлична прилика да у Бањалуци видимо све наше најбоље одбојкашице, међу којима и Тијану Бошковић и Бранкицу Михајловић. Захваљујем се предсједницима Одбојкашких савеза Републике Српске и Србије што су нам учинили част да угостимо одбојкашице и пожелимо им срећу на Свјетском првенству", додао је Јаћимовић.

Први човјек Одбојкашког савеза Републике Српске (ОС РС) Милутин Поповић нагласио је да се већ дуже вријеме воде преговори око термина одигравања овог сусрета, а сада су коначно утаначени сви детаљи.

"Овај дуел изузетно је значајан за промоцију одбојке у Републици Српској и сигурно подстицај за даљи развој одбојкашког спорта. Дуго се припремамо за један овакав догађај, већ дуже од двије године и коначно смо постигли договор. Увертира овој утакмици биће 20-дневне припреме репрезентације Србије на Палама, од краја јула до 18. августа", истакао је Поповић.

У српском тиму наступа и неколико одбојкашица са простора Републике Српске, међу којима је и најбоља одбојкашица Европе и свијета, Тијана Бошковић.

"Радујемо се што ће једна тако успјешна репрезентација попут Србије гостовати на нашим просторима. Такође, поносни смо и на одбојкашице које су прве кораке учиниле у одбојци Српске, које су касније промијениле спортско држављанство и постигле велике резултате и успјехе са репрезентацијом Србије", додао је предсједник ОС РС.

Иако одбојка у Републици Српској није на жељеном нивоу, Поповић истиче да овај спорт посједује огроман потенцијал у омладинским селекцијама.

"Много јачи потенцијал имамо у млађим категоријама, него у сениорској конкуренцији. То говоре и резултати на такмичењима на нивоу БиХ, гдје наши клубови доминирају у млађим селекцијама. Квалитет одбојке на нивоу цијеле БиХ је ипак на скромном нивоу у односу на рецимо Србију, да не говоримо о Русији, Италији... Када бисмо имали боље услове, са потенцијалом којим располажемо у млађим категоријама, могли бисмо да напредујемо много више. Ипак, на организационом, стручном и финансијском плану треба да се ради много боље. Ако у одбојкашкој репрезентацији Србије имамо три одбојкашице са ових простора, који су носиоци игре ове селекције, то је јасан знак с којим потенцијалом располажемо", закључио је Поповић.

Одбојкашице Србије на СП у Јапану играће у групи Д, заједно са Бразилом, Доминиканском Републиком, Казахстаном, Кенијом и Порториком, док је Бугарска смјештена у групу Б, гдје су још Канада, Кина, Куба, Италија и Турска.

Први меч Српкиње ће играти 29. септембра против Доминиканске Републике, а четири првопласиране селекције из сваке од четири групе избориће пласман у другу фазу такмичења.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Залосно

07.07.2018 10:12

Да и ове заиста изврсне спортисткиње треба да слузе у сврху придобијања политицких поена пред изборе !

ОДГОВОРИТЕ