Reprezentacija Srbije domaćin u Banjaluci!

U sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, odbojkašice Srbije u najvećem gradu Republike Srpske 7. septembra u prijateljskom meču ugostiće Bugarsku. Srpski tim u Banjaluku će, prema najavama organizatora, doputovati u najjačem sastavu.

Ostali sportovi 07.07.2018 | 11:30
Reprezentacija Srbije domaćin u Banjaluci!
Prijateljska utakmica ženskih odbojkaških reprezentacija Srbije i Bugarske biće odigrana u Banjaluci 7. septembra od 18 časova u dvorani "Borik".

Pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Dragan Jaćimovićporučio je da će gostovanje Srbije i Bugarske u najvećem gradu Srpske biti istinski sportski spektakl.

"Na veliku radost svih ljubitelja sporta i građana Banjaluke, naš grad će biti domaćin prijateljskog meča Srbije i Bugarske. Danas je održan prvi sastanak organizacionog odbora, gdje smo donijeli par odluka u vezi sa organizacijom utakmice. Reprezentacije Srbije i Bugarske u Banjaluku dolaze 5. septembra, gdje će odraditi nekoliko treninga prije meča. Ovo je velika promocija Grada Banjaluke, Vlade RS i ministarstva. Pokrovitelj utakmice je predsjednik Republike, uz pomoć Vlade RS i ministarstva porodice, omladine i sporta", rekao je Jaćimović.

Utakmica će biti održana u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, koje će od 29. septembra do 20. oktobra biti održano u Japanu.

To znači da će srpski tim u Banjaluku doputovati u najjačem sastavu.

"Biće to odlična prilika da u Banjaluci vidimo sve naše najbolje odbojkašice, među kojima i Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović. Zahvaljujem se predsjednicima Odbojkaških saveza Republike Srpske i Srbije što su nam učinili čast da ugostimo odbojkašice i poželimo im sreću na Svjetskom prvenstvu", dodao je Jaćimović.

Prvi čovjek Odbojkaškog saveza Republike Srpske (OS RS) Milutin Popović naglasio je da se već duže vrijeme vode pregovori oko termina odigravanja ovog susreta, a sada su konačno utanačeni svi detalji.

"Ovaj duel izuzetno je značajan za promociju odbojke u Republici Srpskoj i sigurno podsticaj za dalji razvoj odbojkaškog sporta. Dugo se pripremamo za jedan ovakav događaj, već duže od dvije godine i konačno smo postigli dogovor. Uvertira ovoj utakmici biće 20-dnevne pripreme reprezentacije Srbije na Palama, od kraja jula do 18. avgusta", istakao je Popović.

U srpskom timu nastupa i nekoliko odbojkašica sa prostora Republike Srpske, među kojima je i najbolja odbojkašica Evrope i svijeta, Tijana Bošković.

"Radujemo se što će jedna tako uspješna reprezentacija poput Srbije gostovati na našim prostorima. Takođe, ponosni smo i na odbojkašice koje su prve korake učinile u odbojci Srpske, koje su kasnije promijenile sportsko državljanstvo i postigle velike rezultate i uspjehe sa reprezentacijom Srbije", dodao je predsjednik OS RS.

Iako odbojka u Republici Srpskoj nije na željenom nivou, Popović ističe da ovaj sport posjeduje ogroman potencijal u omladinskim selekcijama.

"Mnogo jači potencijal imamo u mlađim kategorijama, nego u seniorskoj konkurenciji. To govore i rezultati na takmičenjima na nivou BiH, gdje naši klubovi dominiraju u mlađim selekcijama. Kvalitet odbojke na nivou cijele BiH je ipak na skromnom nivou u odnosu na recimo Srbiju, da ne govorimo o Rusiji, Italiji... Kada bismo imali bolje uslove, sa potencijalom kojim raspolažemo u mlađim kategorijama, mogli bismo da napredujemo mnogo više. Ipak, na organizacionom, stručnom i finansijskom planu treba da se radi mnogo bolje. Ako u odbojkaškoj reprezentaciji Srbije imamo tri odbojkašice sa ovih prostora, koji su nosioci igre ove selekcije, to je jasan znak s kojim potencijalom raspolažemo", zaključio je Popović.

Odbojkašice Srbije na SP u Japanu igraće u grupi D, zajedno sa Brazilom, Dominikanskom Republikom, Kazahstanom, Kenijom i Portorikom, dok je Bugarska smještena u grupu B, gdje su još Kanada, Kina, Kuba, Italija i Turska.

Prvi meč Srpkinje će igrati 29. septembra protiv Dominikanske Republike, a četiri prvoplasirane selekcije iz svake od četiri grupe izboriće plasman u drugu fazu takmičenja.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zalosno

07.07.2018 10:12

Da i ove zaista izvrsne sportistkinje treba da sluze u svrhu pridobijanja politickih poena pred izbore !

ODGOVORITE