"Новак је нормалан, Федерер и Надал не!"

Пет Кеш је баш брутално искрен.

Тенис 07.07.2018 | 10:30
"Новак је нормалан, Федерер и Надал не!"
Бивши аустралијски тенисер Пет Кеш помно прати нове трендове у белом спорту и тврди да му није јасно зашто главну реч воде играчи који би требало већ да заврше каријеру.

Кеш, који је у каријери освојио само једну гренд слем титулу - на Вимблдону 1987, када је имао 22 године, сматра да "није нормално" то што Роџер Федерер и Рафаел Надал и даље играју и имају мотив као да су тек на почетку каријере.

"Они имају неке чудне мотиве, који се граниче са опсесијом", рекао је Кеш.

"Не разумем како и зашто то Рафа ради. Не знам шта га то ’вози’, али то је нека врста опсесије. Федерера, такође. Зашто би неко играо на прагу 37. године, осим да задовољи навијаче... Воли да игра и осваја титуле? Постоји нека врста опсесије код њих, која утиче на њихов его и то их гура", рекао је за ЦНН Кеш.

За њега је Новак Ђоковић на потпуно другој страни.

"Новак је нормалан. Рекао је да је изгубио мотивацију, и то је потпуно разумљива ствар".

Он је навео да је интересовање за тенис почео да губи са 24, 25 година.

"Бјорн Борг се повукао са 26 година. За нас је то нормално, причали су и Агаси и Мекинро о томе, а ово са Надалом и Федерером није нормално. Не знам шта је то? Да буду још бољи, да освајају више? Мени је то чудно, а и остали играчи се питају зашто Федерер још игра? И Надал? Он као да има обавезу да се докаже, јер је правио паузе због повреда", прокоментарисао је Кеш.

Аустралијанац, који живи у Великој Британији, навео је пример како та непрестана борба Федерера и Надала за врх делује чудно.

"Они су отишли тако далеко у последње време у том такмичењу за титуле, да Ђоковић, који је играо можда и најбољи тенис икада виђен 2015. године, сада као да не постоји. И то све зато што је изгубио мотивацију, направио паузу. И тада су они били добри, а Новак их је побеђивао. Исто је и са Ендијем Марејом. Имао је одличну годину 2016, а онда је био исцрпљен после тога, и то је нормално. Ово што раде Федерер и Надал није нормално, то непрестано доказивање из године у годину, и ја то не разумем да објасним", искрено је изјавио Пет Кеш, некада четврти тенисер света.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар