"Novak je normalan, Federer i Nadal ne!"

Pet Keš je baš brutalno iskren.

Tenis 07.07.2018 | 10:30
"Novak je normalan, Federer i Nadal ne!"
Bivši australijski teniser Pet Keš pomno prati nove trendove u belom sportu i tvrdi da mu nije jasno zašto glavnu reč vode igrači koji bi trebalo već da završe karijeru.

Keš, koji je u karijeri osvojio samo jednu grend slem titulu - na Vimbldonu 1987, kada je imao 22 godine, smatra da "nije normalno" to što Rodžer Federer i Rafael Nadal i dalje igraju i imaju motiv kao da su tek na početku karijere.

"Oni imaju neke čudne motive, koji se graniče sa opsesijom", rekao je Keš.

"Ne razumem kako i zašto to Rafa radi. Ne znam šta ga to ’vozi’, ali to je neka vrsta opsesije. Federera, takođe. Zašto bi neko igrao na pragu 37. godine, osim da zadovolji navijače... Voli da igra i osvaja titule? Postoji neka vrsta opsesije kod njih, koja utiče na njihov ego i to ih gura", rekao je za CNN Keš.

Za njega je Novak Đoković na potpuno drugoj strani.

"Novak je normalan. Rekao je da je izgubio motivaciju, i to je potpuno razumljiva stvar".

On je naveo da je interesovanje za tenis počeo da gubi sa 24, 25 godina.

"Bjorn Borg se povukao sa 26 godina. Za nas je to normalno, pričali su i Agasi i Mekinro o tome, a ovo sa Nadalom i Federerom nije normalno. Ne znam šta je to? Da budu još bolji, da osvajaju više? Meni je to čudno, a i ostali igrači se pitaju zašto Federer još igra? I Nadal? On kao da ima obavezu da se dokaže, jer je pravio pauze zbog povreda", prokomentarisao je Keš.

Australijanac, koji živi u Velikoj Britaniji, naveo je primer kako ta neprestana borba Federera i Nadala za vrh deluje čudno.

"Oni su otišli tako daleko u poslednje vreme u tom takmičenju za titule, da Đoković, koji je igrao možda i najbolji tenis ikada viđen 2015. godine, sada kao da ne postoji. I to sve zato što je izgubio motivaciju, napravio pauzu. I tada su oni bili dobri, a Novak ih je pobeđivao. Isto je i sa Endijem Marejom. Imao je odličnu godinu 2016, a onda je bio iscrpljen posle toga, i to je normalno. Ovo što rade Federer i Nadal nije normalno, to neprestano dokazivanje iz godine u godinu, i ja to ne razumem da objasnim", iskreno je izjavio Pet Keš, nekada četvrti teniser sveta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar