ОВАКО говоре ШАМПИОНИ: Делфини, срећно!

Андрија Прлаиновић, Душан Мандић, Милан Алексић и Сава Ранђеловић уочи ЕП у Барселони кажу: "Биће тешко, никад изједначенији турнир, али ми ЗНАМО наш циљ".

Остали спортови 06.07.2018 | 22:20
ОВАКО говоре ШАМПИОНИ: Делфини, срећно!
Ново фудбалско разочарање запљуснуло је Србију (мада није баш да смо очекивали да ће фудбалери да на направе сензацију), али има других спортова у којима ЗНАМО да разочарања неће бити. 

Чак и ако у тим спортовима, а ватерполо је, свакако, један од њих, не ураде ништа, толико су до сада урадили, толико су нам радости доносили да им нико неће ништа замерити.

Али, начин на који вишеструки светски и европски шампиони и олимпијски победници причају уочи почетка новог такмичења - Европског првенства у Барселони - говори поприлично о томе од каквог су материјала ти момци, како су васпитавани, како су развијани као личности и спортисти.

- Андрија Прлаиновић: "Наш пут до успеха поплочан је трудом, великом посвећеношћу и УВЕК СЕ ПИТАМО ШТА МОЖЕМО ДА УРАДИМО БОЉЕ. То је особина која нас и чини шампионима, верујемо у тим, једни у друге".

- Милан Алексић: "Сви смо ми васпитавани да увек дамо све од себе, да пробамо да у свакој наредној утакмици, на сваком наредном такмичењу, пробамо да премашимо дотадашње резултате и рекорде, али и да будемо максимална подршка и мотивација једни другима".

- Сава Ранђеловић: "Тајна нашег успеха је атмосфера, она нас краси и без ње не бисмо остварили све ово што јесмо претходних година".

Ето, драги читаоци, љубитељи спорта и ватерпола. Тако говоре шампиони, тако говоре они који су ове такмичарске године одиграли више или подједнако утакмица него Леброн Џејмс и Стеф Кари у НБА лиги.

Тек што су се вратили са Медитеранских игара где су освојили златну медаљу, ватерполисти Србије припремају се за нови велики изазов - Европско првенство у Барселони од 14. јула и прилику да ЧЕТВРИ пут узастопно буду европски прваци (Ајндховен 2012, Будимпешта 2014. и Београд 2016. године).

"За нас је ово нормално, уобичајено лето, јер се свако лето припремамо за неко такмичење", каже Милан Алексић, момак који је показао да има много јаче живце од многих светских фудбалера који промашују пенале у одлучујућим моментима. Довољно је да вас подсетимо на ону пенал-серију у финалу Светског првенства 2009. године против Шпаније... Да, Алексић је дао одлучујући пенал тада!

Да ће да буде лако - неће. У ватерполу је Европско првенство готово подједнаке снаге као светско првенство или Олимпијске игре. А ове године у Барселони европски шампионат ће, можда, бити никад неизвеснији и изједначенији.

Свесни су да ће многи тражити њихов скалп, али притисак, који осећају, не виде као камен око врата.

"Не можемо да побегнемо од тога, од тих очекивања и притиска, а није ни логично да бежиш од тога. До сада смо се већином успешно носили са тим. Сетите се се само Олимпијских игара у Рио де Жанеиру", рекао нам је данас један од најбољих ватерполиста света свих времена Андрија Прлаиновић, играч Солнока.

Их, Прле, како се не бисмо сећали. Искидасмо живце против Бразила, а тек против Јапана... Е, кад смо то преживели, знали смо да ћете да идете до злата.

На Европском првенству у Барселони биће веома, веома тешко доћи до трона.- У случају "делфина" одбранити га. 

Србија је у групи са Групи Д са Русијом, Словачком и Румунијом. Уз логично очекивање да српски тим буде први у групи, заправо оно право почиње од четвртфинала, а ту се очекују или Мађари или Италијани. Биће паклено!

У другом делу костура још напетије - Грчка, домаћин Шпанија, Хрватска, Црна Гора.

"Тешко да бих некоме дао улогу фаворита. У сваком случају очекује нас изузетно занимљиво Европско првенство. Хрватима бих, можда, дао неку малу предност, јер су светски шампиони, тријумфовали су на Европа купу...", каже искусни Прлаиновић, који је са четири различита клуба пет пута био клупски првак Европе. Да не набрајамо све медаље за репрезентацију...

Српски бомбардер Душан Мандић младалачки храбро, без калкулација, али не грлом у јагоде, поручује да се ЗНА циљ Србије.

"Сви нас као подсећају шта треба да радимо...", каже он кроз осмех и наставља: "Зна се који је наш циљ. Нема неког изразитог фаворита, а има, заиста, много добрих репрезентација, биће веома тешко. Ми ћемо на Мађаре или Италијане у четвртиналу, највероватније, а то је увек најважнија утакмица на турниру. Верујем у нас, наш тим и надам се најбољем", каже 24-годишњи Мандић, играч италијанског Про Река.

Мандић је ослушнуо и шта се прича и пише у другим земљама. Приметио је и коментаре на рачун српског тима да игра исто, без много промена, да нема новитета у игри...

"Покушавају да нас 'спусте', али то нас само додатно мотивише. Неспорно је, међутим, да су и друге репрезентације ојачале... Биће занимљиво првенство", додаје Мандић, који је са 16 година са Партизаном био првак Европе 2011. године у Риму.

Иначе, Андрија Прлаиновић, Милан Алексић, Сава Ранђеловић и Душан Мандић од данас су нова заштитна лица УНИQА осигурања. Уговор са новим промотерима је у име УНИQА осигурања потписала председница Извршног одбора Гордана Букумирић која је истакла да ту компанију са ватерполистима деле исте вредности
 
"Титуле и врхунски спортски резултати проистекли су из чињенице да ови сјајни момци раде оно што воле, да су предани, искрени, отворени, посвећени саиграчима и тиму. Управо на овим вредностима УНИQА осигурање почива и послује последњих 12 година. Велико нам је задовољство што ћемо и на Европском првенству у Барселони, трећу годину заредом, подржати ватерполо репрезентацију као званично осигурање", рекла је она.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар