Сбербанка на првом мјесту

Сбербанк је заузела прво мјесто у поређењу банака централне и источне Европе (ЦЕЕ), а које спроводи магазин “Тхе Банкер”. Основан 1926. године, британски магазине “Тхе Банкер” је кључни извор података и анализа финансијске индустрије.

Свијет 05.07.2018 | 13:44
Сбербанка на првом мјесту
Поређење “Топ 1000 свјетских банака” које спроводи “Тхе Банкер” поставља мјерну јединицу у индустрији већ од 1970. године, пружајући свеобухватне информације о здрављу банкарског сектора. 

Регионално поређење банака у земљама централне и источне Европе је саставни дио годишњег поређења “Топ 1000 свјетских банака”. Критеријуми који одређују рангирање су профитабилност, стопа поврата капитала, те основни капитал (Тиер 1), а подаци су преузети из годишњих извјештаја за 2017. годину.

Сбербанк је највећа руска банка - кредитор која је даље проширила лидерство тако што је повећала капитал за скоро 30% у односу на претходну годину. У глобалном поретку “Топ 1000 свјетских банака” Сбербанк сада заузима 31. мјесто, чиме је њена позиција помјерена унапријед за пет мјеста у односу на претходну годину.

Према “Тхе Банкер” анализама, руске банке доминирају у поређењу са банкама централне и источне Европе, узимајући у обзир основни капитал и профитабилност, саопштено је из Сбербанке.

(БН)

 

           



 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бл

05.07.2018 15:07

Гигант

ОДГОВОРИТЕ