Путин закључао трезор!

Руски фудбалери без награде од државе! Зборнаја се посве неочекивано пробила до четвртфинала где се прекосутра од 20 ч у Сочију састаје са Хрватском, али то неће донети премије играчима и стручном штабу.

Фудбал 05.07.2018 | 18:45
Путин закључао трезор!
Иако су дочекали Светско првенство на рођеном тлу са веома слабим резултатима, Руси су одиграли као из снова пред домаћим навијачима и пласирали се у четвртфинале.

Мало ко је, а посебно они очекивали да се њихов национални тим нађе међу осам најбољих репрезентација на свету, али догодило се и сада је пред њима Хрватска прекосутра од 20 часова у Сочију. Велики успех је створио еуфорију у народу, али не толику да су спремни да их "оките златом". Јер Руси (када су трезни) онда су веома рационални, а пошто сматрају да је игра за национални тим част и обавеза, а не прилика да се још више обогате већ добро ситуирани играчи, новчане награде неће бити. Сем тога, репрезентација је већ захваљујући проласку међу осам најбољих зарадила од ФИФА-е 16 милиона евр, а и фудбал није популаран у Русији као код нас, те је и та еуфорија ипак ограничена. Асови Зборнаје нису ни рачунали на паре, мада Владимир Путин редовно дели озбиљне премије или луксузне аутомобиле за олимпијска одличја.

Поставља се питање само да ли ће држава остати при свом иако момци стигну до финала, или пак освоје Златни глобус? То ће се, наравно тешко догодити, али шта ако...

Подсетимо се само да је нашим репрезентативцима 500.000 евра обећано за пролазак групе, пет милиона за друго и чак 10 милиона за прво место, што у јавности није добро прихваћено, јер постоје људи којима су те паре далеко потребније од фудбалера. Они свакако ништа од тога нису ни успели да ураде, те се наш Савез морао задовољити са осам милиона евра колико се добија за пласман на СП.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар