Putin zaključao trezor!

Ruski fudbaleri bez nagrade od države! Zbornaja se posve neočekivano probila do četvrtfinala gde se prekosutra od 20 č u Sočiju sastaje sa Hrvatskom, ali to neće doneti premije igračima i stručnom štabu.

Fudbal 05.07.2018 | 18:45
Putin zaključao trezor!
Iako su dočekali Svetsko prvenstvo na rođenom tlu sa veoma slabim rezultatima, Rusi su odigrali kao iz snova pred domaćim navijačima i plasirali se u četvrtfinale.

Malo ko je, a posebno oni očekivali da se njihov nacionalni tim nađe među osam najboljih reprezentacija na svetu, ali dogodilo se i sada je pred njima Hrvatska prekosutra od 20 časova u Sočiju. Veliki uspeh je stvorio euforiju u narodu, ali ne toliku da su spremni da ih "okite zlatom". Jer Rusi (kada su trezni) onda su veoma racionalni, a pošto smatraju da je igra za nacionalni tim čast i obaveza, a ne prilika da se još više obogate već dobro situirani igrači, novčane nagrade neće biti. Sem toga, reprezentacija je već zahvaljujući prolasku među osam najboljih zaradila od FIFA-e 16 miliona evr, a i fudbal nije popularan u Rusiji kao kod nas, te je i ta euforija ipak ograničena. Asovi Zbornaje nisu ni računali na pare, mada Vladimir Putin redovno deli ozbiljne premije ili luksuzne automobile za olimpijska odličja.

Postavlja se pitanje samo da li će država ostati pri svom iako momci stignu do finala, ili pak osvoje Zlatni globus? To će se, naravno teško dogoditi, ali šta ako...

Podsetimo se samo da je našim reprezentativcima 500.000 evra obećano za prolazak grupe, pet miliona za drugo i čak 10 miliona za prvo mesto, što u javnosti nije dobro prihvaćeno, jer postoje ljudi kojima su te pare daleko potrebnije od fudbalera. Oni svakako ništa od toga nisu ni uspeli da urade, te se naš Savez morao zadovoljiti sa osam miliona evra koliko se dobija za plasman na SP.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 0

Ostavite komentar