Аргентинци нациљали новог селектора - Гвардиолу!

Челници агентинског фудбала желе да менаџер Манчестер ситија наследи Хорхеа Сампаолија и наводно су спремни да га чекају годину или две!

Фудбал 06.07.2018 | 23:40
Аргентинци нациљали новог селектора - Гвардиолу!
Аргентинци су се вратили кући из Русије након пораза у осмини финала, и након што су се ствари мало слегле, кренула је анализа о томе због чега су опет остварили лош резултат на Мундијалу.

О томе ко је последњи пут играо за национални тим тек ће се причати, а разматра се и промена селектора, иако Хорхе Сампаоли има уговор до 2022. године.

Дијаго Марадона се одмах после пораза понудио да бесплатно седне на клупу Аргентине, на којој је већ био од јесени 2008. до лета 2010, и предводио екипу до четвртфинала на Светском првенству у Јужној Африци.

Помињу се имена Дијега Симеонеа, Марсела Гаљарда, тренера Ривер Плате, али и Рикарда Гареке, који је недавно поднео оставку на место селектора Перуа после елиминације са Мундијала у Русији.

Ипак, Аргентинци су, како тврде тамошњи медији, спремни да оду даље и ангажују већ доказаног стручњака - Пепа Гвардиолу.

Адут у тим преговорима требало би да буде капитен Лионел Меси, који са Гвардиолом има сјајан однос после сарадње у Барселони, али и Серхио Агуеро, којем је тренутно тренер у Манчестер ситију.

Каталонац, међутим, има чврст уговор са Манчестер ситијем до 2021, и велике планове са тим клубом, али није искључено да би могао да га привуче нови изазов.

Аргентински медији наводе како су челници тамошњег фудбалског савеза наводно спремни и да причекају Гвардиолу годину или две, ако им обећа да ће сигурно преузети репрезентацију, а онда са њим крену у пројекат "Мундијал 2022".

Спремни су да му за то плате 12 милиона долара, али пре тога морају да обезбеде и новац за обештећење Сампаолију.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар