Argentinci naciljali novog selektora - Gvardiolu!

Čelnici agentinskog fudbala žele da menadžer Mančester sitija nasledi Horhea Sampaolija i navodno su spremni da ga čekaju godinu ili dve!

Fudbal 06.07.2018 | 23:40
Argentinci naciljali novog selektora - Gvardiolu!
Argentinci su se vratili kući iz Rusije nakon poraza u osmini finala, i nakon što su se stvari malo slegle, krenula je analiza o tome zbog čega su opet ostvarili loš rezultat na Mundijalu.

O tome ko je poslednji put igrao za nacionalni tim tek će se pričati, a razmatra se i promena selektora, iako Horhe Sampaoli ima ugovor do 2022. godine.

Dijago Maradona se odmah posle poraza ponudio da besplatno sedne na klupu Argentine, na kojoj je već bio od jeseni 2008. do leta 2010, i predvodio ekipu do četvrtfinala na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Pominju se imena Dijega Simeonea, Marsela Galjarda, trenera River Plate, ali i Rikarda Gareke, koji je nedavno podneo ostavku na mesto selektora Perua posle eliminacije sa Mundijala u Rusiji.

Ipak, Argentinci su, kako tvrde tamošnji mediji, spremni da odu dalje i angažuju već dokazanog stručnjaka - Pepa Gvardiolu.

Adut u tim pregovorima trebalo bi da bude kapiten Lionel Mesi, koji sa Gvardiolom ima sjajan odnos posle saradnje u Barseloni, ali i Serhio Aguero, kojem je trenutno trener u Mančester sitiju.

Katalonac, međutim, ima čvrst ugovor sa Mančester sitijem do 2021, i velike planove sa tim klubom, ali nije isključeno da bi mogao da ga privuče novi izazov.

Argentinski mediji navode kako su čelnici tamošnjeg fudbalskog saveza navodno spremni i da pričekaju Gvardiolu godinu ili dve, ako im obeća da će sigurno preuzeti reprezentaciju, a onda sa njim krenu u projekat "Mundijal 2022".

Spremni su da mu za to plate 12 miliona dolara, ali pre toga moraju da obezbede i novac za obeštećenje Sampaoliju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar