ЛН: Полијећу и ''Орлови'', преко Бразила до полуфинала!

Србија има прву од две меч лопте, али пут до борбе за медаље води против олимпијског шампиона из Рија, који је после драме поражен од Француске првог дана завршног турнира Лиге нација у Лилу. Кариокама се против Триколора повредио средњи блокер Маурисио Борхес.

Остали спортови 05.07.2018 | 13:45
ЛН: Полијећу и ''Орлови'', преко Бразила до полуфинала!
Само једна победа дели одбојкаше Србије до полуфинала завршног турнира Лиге нација, али пут до бробе за медаље воде против одбојкашких суперсила Бразила и домаћина Француске. Првог дана, спектакуларни меч на стадион Пјер Мороа и два и по сата врхунске одбојке у дуелу Галских петлова и Кариока. На крају, славили су Французи, па чета Николе Грбића има прву меч лопту.

Али наше одбојкаше чека олимпијски шампион из Рија. Оно што радује је форма Орлова, који су у серији од пет победа у премијерном издању овог такмичења. На последњим сусретима разгоропадио се наш најбољи одбојкаш, коректор Александар Атанасијевић. Све су бољи и примачи сервиса, Урош Ковачевић и капитен Марко Ивовић, Срећко Лисинац је стандардно добар, док је и Марко Подрашчанинухватио ритам на последњим мечевима. Уз техничара Николу Јововића и либера Николу Росића то би требало да буде стартна постава која ће да покуша да изненади Бразилце. Са клупе чека своју шансу Дражен Лубурић, који је са 151 поеном наш најбољи поентер у лигачком делу такмичења.

"Спремни смо за почетак турнира, све што је било брише се и почиње са 0:0. Надам се да ћемо имати препознатљиву енергију и да ћемо је показати на терену“, рекао је селектор Грбић за сајт Одбојкашког савеза Србије.

Бразилци су тесно поражени од домаћина, а оно што може да буде велики хендикеп за Кариоке је повреда средњег блокера Маурисија Борхеса, који је у четвртом сету меча са Французима морао да напусти терен. Са болном гримасом на лицу уз помоћ саиграча је изашао, па је питање је да ли ће у наставку турнира моћи да помогне саиграчима. После његовог изласка, Бразил је пао. Даглас Соза није успео да надомести његов изостанак.

Све се у игри Бразила врти око техничара Бруна Резендеа и најбољег поентера Валаса де Созе. Уколико би наш блок успео да их заустави, Србије није без шанси, иако Кариоке имају улогу фаворита.

Традиција је на страни Бразила, који у међусобним дуелима са нашом репрезентацијом води 28:10. Последња два дуела добила је јужноамеричка селекција. На старту Лиге нација, Бразил је на свом терену био убедљив – 3:0. Ипак, Србија зна како се побеђује велики Бразил. На последњих шест дуела, скор је изједначен. Орлови су у Светској лиги пре две године победили великог ривала и то максималним резултатом.

Победа сигурно води даље. У случају пораза, изабраници Николе Грбића морали би да се ваде против Француске, против које последњих година имамо негативан скор.

У првом мечу дана, САД има такође прву меч лопту против светског шампиона, Пољске, која је поражена од Русије – 3:1 на старту Ф6. Ове две селекције играле су пре две недеље у Чикагу, а Американци су били убедљиви, победили са 3:0. Од последњих шест дуела, Пољаци су само једном славили. Индивидуални квалитет је апсолутно на страни Амера.

ЗАВРШНИ ТУРНИР ЛИГЕ НАЦИЈА - ЛИЛ:

Среда
Русија - Пољска 3:1 (25:18, 25:23, 22:25, 25:17)
Француска - Бразил 3:2 (22:25, 25:20, 21:25, 25:22, 15:13)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар