LN: Polijeću i ''Orlovi'', preko Brazila do polufinala!

Srbija ima prvu od dve meč lopte, ali put do borbe za medalje vodi protiv olimpijskog šampiona iz Rija, koji je posle drame poražen od Francuske prvog dana završnog turnira Lige nacija u Lilu. Kariokama se protiv Trikolora povredio srednji bloker Maurisio Borhes.

Ostali sportovi 05.07.2018 | 13:45
LN: Polijeću i ''Orlovi'', preko Brazila do polufinala!
Samo jedna pobeda deli odbojkaše Srbije do polufinala završnog turnira Lige nacija, ali put do brobe za medalje vode protiv odbojkaških supersila Brazila i domaćina Francuske. Prvog dana, spektakularni meč na stadion Pjer Moroa i dva i po sata vrhunske odbojke u duelu Galskih petlova i Karioka. Na kraju, slavili su Francuzi, pa četa Nikole Grbića ima prvu meč loptu.

Ali naše odbojkaše čeka olimpijski šampion iz Rija. Ono što raduje je forma Orlova, koji su u seriji od pet pobeda u premijernom izdanju ovog takmičenja. Na poslednjim susretima razgoropadio se naš najbolji odbojkaš, korektor Aleksandar Atanasijević. Sve su bolji i primači servisa, Uroš Kovačević i kapiten Marko Ivović, Srećko Lisinac je standardno dobar, dok je i Marko Podraščaninuhvatio ritam na poslednjim mečevima. Uz tehničara Nikolu Jovovića i libera Nikolu Rosića to bi trebalo da bude startna postava koja će da pokuša da iznenadi Brazilce. Sa klupe čeka svoju šansu Dražen Luburić, koji je sa 151 poenom naš najbolji poenter u ligačkom delu takmičenja.

"Spremni smo za početak turnira, sve što je bilo briše se i počinje sa 0:0. Nadam se da ćemo imati prepoznatljivu energiju i da ćemo je pokazati na terenu“, rekao je selektor Grbić za sajt Odbojkaškog saveza Srbije.

Brazilci su tesno poraženi od domaćina, a ono što može da bude veliki hendikep za Karioke je povreda srednjeg blokera Maurisija Borhesa, koji je u četvrtom setu meča sa Francuzima morao da napusti teren. Sa bolnom grimasom na licu uz pomoć saigrača je izašao, pa je pitanje je da li će u nastavku turnira moći da pomogne saigračima. Posle njegovog izlaska, Brazil je pao. Daglas Soza nije uspeo da nadomesti njegov izostanak.

Sve se u igri Brazila vrti oko tehničara Bruna Rezendea i najboljeg poentera Valasa de Soze. Ukoliko bi naš blok uspeo da ih zaustavi, Srbije nije bez šansi, iako Karioke imaju ulogu favorita.

Tradicija je na strani Brazila, koji u međusobnim duelima sa našom reprezentacijom vodi 28:10. Poslednja dva duela dobila je južnoamerička selekcija. Na startu Lige nacija, Brazil je na svom terenu bio ubedljiv – 3:0. Ipak, Srbija zna kako se pobeđuje veliki Brazil. Na poslednjih šest duela, skor je izjednačen. Orlovi su u Svetskoj ligi pre dve godine pobedili velikog rivala i to maksimalnim rezultatom.

Pobeda sigurno vodi dalje. U slučaju poraza, izabranici Nikole Grbića morali bi da se vade protiv Francuske, protiv koje poslednjih godina imamo negativan skor.

U prvom meču dana, SAD ima takođe prvu meč loptu protiv svetskog šampiona, Poljske, koja je poražena od Rusije – 3:1 na startu F6. Ove dve selekcije igrale su pre dve nedelje u Čikagu, a Amerikanci su bili ubedljivi, pobedili sa 3:0. Od poslednjih šest duela, Poljaci su samo jednom slavili. Individualni kvalitet je apsolutno na strani Amera.

ZAVRŠNI TURNIR LIGE NACIJA - LIL:

Sreda
Rusija - Poljska 3:1 (25:18, 25:23, 22:25, 25:17)
Francuska - Brazil 3:2 (22:25, 25:20, 21:25, 25:22, 15:13)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar