WБ: Федерер лако, крај за Петковићеву...!

Лајовић и Башић после велике борбе у другом колу.  Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло дубла на Вимблдону, у пару са Мирзом Башићем из БиХ.  Федерер у лаганом ритму до трећег кола. Роџер Федерер, други тенисер света, пласирао се у треће коло Вимблдона, пошто је у три сета победио Лукаша Лацка – 6:4, 6:4, 6:1.

Тенис 04.07.2018 | 18:00
WБ: Федерер лако, крај за Петковићеву...!
Актуелни шампион најпрестижнијег турнира на свету за само 90 минута игре прошао је у даље такмичење.

Федерер ће у трећој рунди играти против бољег из сусрета између Ива Карловића и Јана-Ленарда Штруфа.

Федерер је играо колико му је било довољно у прва две сета. Швајцарац није форсирао, одузео је по једном сервис Словаку и са по 6:4 добио први, односно други сет. 

Током трећег Роџер је желео што брже да напусти Централни терен, па је тако резултатом 6:1 завршио дуел другог кола. 

Пуја избацио 171. тенисер света! Француски тенисер Лука Пуј избачен је са Вимблдона у другом колу од мало познатог аустријског тенисера Дениса Новака, 171. играча света.

Новак је славио после два часа и 59 минута, после пет одиграних сетова и велике борбе резултатом 6:4, 6:2, 6:7 (8), 3:6, 6:2.

Пуј, који је 17. носилац Вимблдона, поприлично се мучио на почетку меча, па је Новак лако дошао до предности од два сета вишка.

Француз у току другог сета тражи медицински тајмаут, а затим у наредном делу игре креће много боља игра и поравнање резултата у сетовима. У одлучујућој деоници меча Новак прави први брејк, али га Пуј брзо враћа, али онда креће трагична игра француског тенисера који убедљиво губи пети сет. 

Милош Раонић се, после такође велике борбе, пласирао у треће коло победивши Џона Милмана после три одиграна тај-брејка, сва три завршена резултатом 7-4. У наредној рунди управо ће Денис и Милош одмерити снаге. 

Данил Медведев, млади Рус који се кроз прву рунду 'прошетао' поред Борне Ћорића, подједнако лако савладао је Гиљерма Гарсија-Лопеса из Шпаније са 6:3, 6:4, 6:2. 

Амерички тенисер Сем Квери није имао никаквих проблема против бившег Федереровог џелата Сергеја Стакховског, кога је елиминисао резултатом 7:6 (4), 6:3, 6:3.

Крај за Петковићеву, неочекиван преокрет Родине! Јевгенија Родина, Медисон Киз, Дона Векић, Јанина Викмајер и Михаела Бузарнеску пласирале су се у треће коло Вимблдона у женској конкуренцији.

Мало изненађење приредила је Рускиња Родина која је после преокрета елиминисала 70 места боље рангирану Румунку Сорану Кристеу са 1:6, 6:3, 6:3.

У следећој рунди Родину очекује дуел са десетом носитељком Американком Медисон Киз, која је била сигурна против Луксике Кумкум са Тајвана са 6:4, 6:3.

Белгијанка Јанина Викмајер елиминисала је Немицу српског порекла Андреу Петковић у два сета, са 6:4, 6:3. 

Викмајерову у трећој рунди очекује још једна девојка са Балкана, Хрватица Дона Векић. 

Она је такође била сигурна у другом колу, без проблема је надиграла Швеђанку Ребеку Петерсон са 7:5, 6:4. 

Даље се пласирала и румунка Михаела Бузарнеску, убедљивом победом над Британком Кејти Свон са 6:0, 6:3. 

Она у трећем колу чека Каролину Плишкову, која је у дербију дана победила Викторију Азаренку, 6:3, 6:3.

Плишкова боља од Вике, Шафаржова елиминисала Радвањску. Каролина Плишкова пласирала се у треће коло Вимблдона, пошто је у дербију дана победила Викторију Азаренку са 6:3, 6:3.

Осма играчица света успела је да савлада некадашњу прву играчицу света после сат времена и 14 минута игре.

Плишкова ће у наредном колу играти против Михаеле Бужарнеску, која је у два сета савладала Кејти Свон.

У треће коло Вимблдона пласирала се и Лусија Шафаржова, пошто је у два сета победила Агњешку Радвањску – 7:5, 6:4. 

Шафаржова ће трећој рунди играти против Екатарине Макарове или Каролине Вознијацки. 

Даље су још прошле и Кики Бертенс (2-0 против Блинкове) и Камила Ђорђи (2-0 против Бренгл).

Лајовић и Башић после велике борбе у другом колу. Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у друго коло дубла на Вимблдону, у пару са Мирзом Башићем из БиХ.

Лајовић и Башић су у првом колу победили Француза Фабриса Мартена и Пурава Раџу из Индије са 3:2 у сетовима (6:2, 6:4, 6:7, 4:6, 11:9), после три сата и 41 минута игре.

Противници Лајовићу и Башићу у наредној рунди биће победник дуела у ком ће се Никола Мектић и Александер Пеја састати с Јиргеном Мелцером и Данијелом Нестором.

Претходно је Илија Бозољац завршио учешће на Вимблдону поразом у првом колу у пару са Дамиром Џумхуром из БиХ. 

Илија Бозољац и Дамир Џумхур су одиграли веома слабо не успевши да освоје нити један сет против браће Кена и Нила Скупског који су били бољи резултатом 6:3, 6:4, 6:4.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар