WB: Federer lako, kraj za Petkovićevu...!

Lajović i Bašić posle velike borbe u drugom kolu.  Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo dubla na Vimbldonu, u paru sa Mirzom Bašićem iz BiH.  Federer u laganom ritmu do trećeg kola. Rodžer Federer, drugi teniser sveta, plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je u tri seta pobedio Lukaša Lacka – 6:4, 6:4, 6:1.

Tenis 04.07.2018 | 18:00
WB: Federer lako, kraj za Petkovićevu...!
Aktuelni šampion najprestižnijeg turnira na svetu za samo 90 minuta igre prošao je u dalje takmičenje.

Federer će u trećoj rundi igrati protiv boljeg iz susreta između Iva Karlovića i Jana-Lenarda Štrufa.

Federer je igrao koliko mu je bilo dovoljno u prva dve seta. Švajcarac nije forsirao, oduzeo je po jednom servis Slovaku i sa po 6:4 dobio prvi, odnosno drugi set. 

Tokom trećeg Rodžer je želeo što brže da napusti Centralni teren, pa je tako rezultatom 6:1 završio duel drugog kola. 

Puja izbacio 171. teniser sveta! Francuski teniser Luka Puj izbačen je sa Vimbldona u drugom kolu od malo poznatog austrijskog tenisera Denisa Novaka, 171. igrača sveta.

Novak je slavio posle dva časa i 59 minuta, posle pet odigranih setova i velike borbe rezultatom 6:4, 6:2, 6:7 (8), 3:6, 6:2.

Puj, koji je 17. nosilac Vimbldona, poprilično se mučio na početku meča, pa je Novak lako došao do prednosti od dva seta viška.

Francuz u toku drugog seta traži medicinski tajmaut, a zatim u narednom delu igre kreće mnogo bolja igra i poravnanje rezultata u setovima. U odlučujućoj deonici meča Novak pravi prvi brejk, ali ga Puj brzo vraća, ali onda kreće tragična igra francuskog tenisera koji ubedljivo gubi peti set. 

Miloš Raonić se, posle takođe velike borbe, plasirao u treće kolo pobedivši Džona Milmana posle tri odigrana taj-brejka, sva tri završena rezultatom 7-4. U narednoj rundi upravo će Denis i Miloš odmeriti snage. 

Danil Medvedev, mladi Rus koji se kroz prvu rundu 'prošetao' pored Borne Ćorića, podjednako lako savladao je Giljerma Garsija-Lopesa iz Španije sa 6:3, 6:4, 6:2. 

Američki teniser Sem Kveri nije imao nikakvih problema protiv bivšeg Federerovog dželata Sergeja Stakhovskog, koga je eliminisao rezultatom 7:6 (4), 6:3, 6:3.

Kraj za Petkovićevu, neočekivan preokret Rodine! Jevgenija Rodina, Medison Kiz, Dona Vekić, Janina Vikmajer i Mihaela Buzarnesku plasirale su se u treće kolo Vimbldona u ženskoj konkurenciji.

Malo iznenađenje priredila je Ruskinja Rodina koja je posle preokreta eliminisala 70 mesta bolje rangiranu Rumunku Soranu Kristeu sa 1:6, 6:3, 6:3.

U sledećoj rundi Rodinu očekuje duel sa desetom nositeljkom Amerikankom Medison Kiz, koja je bila sigurna protiv Luksike Kumkum sa Tajvana sa 6:4, 6:3.

Belgijanka Janina Vikmajer eliminisala je Nemicu srpskog porekla Andreu Petković u dva seta, sa 6:4, 6:3. 

Vikmajerovu u trećoj rundi očekuje još jedna devojka sa Balkana, Hrvatica Dona Vekić. 

Ona je takođe bila sigurna u drugom kolu, bez problema je nadigrala Šveđanku Rebeku Peterson sa 7:5, 6:4. 

Dalje se plasirala i rumunka Mihaela Buzarnesku, ubedljivom pobedom nad Britankom Kejti Svon sa 6:0, 6:3. 

Ona u trećem kolu čeka Karolinu Pliškovu, koja je u derbiju dana pobedila Viktoriju Azarenku, 6:3, 6:3.

Pliškova bolja od Vike, Šafaržova eliminisala Radvanjsku. Karolina Pliškova plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je u derbiju dana pobedila Viktoriju Azarenku sa 6:3, 6:3.

Osma igračica sveta uspela je da savlada nekadašnju prvu igračicu sveta posle sat vremena i 14 minuta igre.

Pliškova će u narednom kolu igrati protiv Mihaele Bužarnesku, koja je u dva seta savladala Kejti Svon.

U treće kolo Vimbldona plasirala se i Lusija Šafaržova, pošto je u dva seta pobedila Agnješku Radvanjsku – 7:5, 6:4. 

Šafaržova će trećoj rundi igrati protiv Ekatarine Makarove ili Karoline Voznijacki. 

Dalje su još prošle i Kiki Bertens (2-0 protiv Blinkove) i Kamila Đorđi (2-0 protiv Brengl).

Lajović i Bašić posle velike borbe u drugom kolu. Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo dubla na Vimbldonu, u paru sa Mirzom Bašićem iz BiH.

Lajović i Bašić su u prvom kolu pobedili Francuza Fabrisa Martena i Purava Radžu iz Indije sa 3:2 u setovima (6:2, 6:4, 6:7, 4:6, 11:9), posle tri sata i 41 minuta igre.

Protivnici Lajoviću i Bašiću u narednoj rundi biće pobednik duela u kom će se Nikola Mektić i Aleksander Peja sastati s Jirgenom Melcerom i Danijelom Nestorom.

Prethodno je Ilija Bozoljac završio učešće na Vimbldonu porazom u prvom kolu u paru sa Damirom Džumhurom iz BiH. 

Ilija Bozoljac i Damir Džumhur su odigrali veoma slabo ne uspevši da osvoje niti jedan set protiv braće Kena i Nila Skupskog koji su bili bolji rezultatom 6:3, 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar