Нови Јуве и јуриш на Лигу шампиона!

Роналдо, Дибала, Даглас Коста, Кансело. . .  Биће то паклен тим!

Фудбал 06.07.2018 | 23:00
Нови Јуве и јуриш на Лигу шампиона!
Годинама већ тако близу и годинама већ тако мало је недостајало. Један мајстор више можда? Неко ко ће да повуче као што је Лионел Меси вукао Барселону, Кристијано Роналдо Реал. Пауло Дибала је требало да буде тај - није. Бар не још. И онда једне наизглед неважне вечери, најбоље се ствари обично десе без превише помпе, Жорж Мендеш онако успут помиње, као да прича о утакмици која се синоћ одиграла...

“Није тако нереално“.

Роналдо у Јувентусу. Мендеш је покренуо акцију. На Роналдову иницијативу. Фабио Паратичи није могао да верује шта чује. Деловало је превише лепо да би било истинито. Али изгледа да јесте. Изгледа да се Роналдузаиста смучио Флорентино Перез и да се Флорентину смучио Роналдо. Можда је време за растанак.

Из поштовања на свему што је урадио за клуб – а одиграо је у белом дресу 450 утакмица и постигао 438 голова – неће правити превелики проблем. Мада, и даље није сасвим сигурно да ће Јувентусу бити довољно 100.000.000 евра. Према информацијама из Италије могуће је да ће цена на крају нарасти на читавих 150.000.000 евра на име обештећења. Могуће је, опрезни су на “чизми“, да се и Манчестер јунајтед умеша у целу причу. Има више пара, мада се прича да би Роналдо пре код Макса Алегрија него код Жозеа Муриња. Чак и да је желео да прогура Алегрија за наследника Зинедина Зидана на стадиону “Сантјаго Бернабеу“.

Занимљиво, шпански медији као да су уверенији да ће Роналдо у Јуве. Марка пише да је већ пре две недеље тражио нови дом у Торину. Генерални директор Јувентуса Бепе Марота данас је на питања новинара који су га јурили по граду кратко рекао: “Без коментара“. Обично одмах демантује неистините информације. Овако грандиозни послови не завршавају се тако лако. Много је то милиона. Али Јуве је уверен: за четири године са Роналдому шпицу Лига шампиона је сигурна!

Уосталом, није баш да би играо сам. Штавише, већ на почетку прелазног рока делује да се Јуве озбиљно појачао. Жоао Кансело уместо Штефана Лихтштајнера. Емре Џан да избаци Клаудија Маркизија. Роналдоуместо Гонзала Игуаина.

Само замислите тај тим. Испред Војћеха Шченсног или Матије Перина прекаљени штоперски тандем Ђорђо Кјелини – Меди Бенатија. Пјанић и Џан да започињу акције, Даглас Коста и Марио Манџукић да пробијају по крилима. Алекс Сандро и и Кансело да испомажу из другог плана. Дибала да дели завршни пас, Роналдо да буде – Роналдо. 

Под условом, наравно, да се заиста и догоди. А близу је.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар