Novi Juve i juriš na Ligu šampiona!

Ronaldo, Dibala, Daglas Kosta, Kanselo. . .  Biće to paklen tim!

Fudbal 06.07.2018 | 23:00
Novi Juve i juriš na Ligu šampiona!
Godinama već tako blizu i godinama već tako malo je nedostajalo. Jedan majstor više možda? Neko ko će da povuče kao što je Lionel Mesi vukao Barselonu, Kristijano Ronaldo Real. Paulo Dibala je trebalo da bude taj - nije. Bar ne još. I onda jedne naizgled nevažne večeri, najbolje se stvari obično dese bez previše pompe, Žorž Mendeš onako usput pominje, kao da priča o utakmici koja se sinoć odigrala...

“Nije tako nerealno“.

Ronaldo u Juventusu. Mendeš je pokrenuo akciju. Na Ronaldovu inicijativu. Fabio Paratiči nije mogao da veruje šta čuje. Delovalo je previše lepo da bi bilo istinito. Ali izgleda da jeste. Izgleda da se Ronalduzaista smučio Florentino Perez i da se Florentinu smučio Ronaldo. Možda je vreme za rastanak.

Iz poštovanja na svemu što je uradio za klub – a odigrao je u belom dresu 450 utakmica i postigao 438 golova – neće praviti preveliki problem. Mada, i dalje nije sasvim sigurno da će Juventusu biti dovoljno 100.000.000 evra. Prema informacijama iz Italije moguće je da će cena na kraju narasti na čitavih 150.000.000 evra na ime obeštećenja. Moguće je, oprezni su na “čizmi“, da se i Mančester junajted umeša u celu priču. Ima više para, mada se priča da bi Ronaldo pre kod Maksa Alegrija nego kod Žozea Murinja. Čak i da je želeo da progura Alegrija za naslednika Zinedina Zidana na stadionu “Santjago Bernabeu“.

Zanimljivo, španski mediji kao da su uvereniji da će Ronaldo u Juve. Marka piše da je već pre dve nedelje tražio novi dom u Torinu. Generalni direktor Juventusa Bepe Marota danas je na pitanja novinara koji su ga jurili po gradu kratko rekao: “Bez komentara“. Obično odmah demantuje neistinite informacije. Ovako grandiozni poslovi ne završavaju se tako lako. Mnogo je to miliona. Ali Juve je uveren: za četiri godine sa Ronaldomu špicu Liga šampiona je sigurna!

Uostalom, nije baš da bi igrao sam. Štaviše, već na početku prelaznog roka deluje da se Juve ozbiljno pojačao. Žoao Kanselo umesto Štefana Lihtštajnera. Emre Džan da izbaci Klaudija Markizija. Ronaldoumesto Gonzala Iguaina.

Samo zamislite taj tim. Ispred Vojćeha Ščensnog ili Matije Perina prekaljeni štoperski tandem Đorđo Kjelini – Medi Benatija. Pjanić i Džan da započinju akcije, Daglas Kosta i Mario Mandžukić da probijaju po krilima. Aleks Sandro i i Kanselo da ispomažu iz drugog plana. Dibala da deli završni pas, Ronaldo da bude – Ronaldo. 

Pod uslovom, naravno, da se zaista i dogodi. A blizu je.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar