Десетка, па још Аргентинац - мора да је добар за Интер!

Лаутаро Мартинез званично у Милану за 23. 000. 000 евра!

Фудбал 05.07.2018 | 23:45
Десетка, па још Аргентинац - мора да је добар за Интер!
Како је кренуло, биће Серија А још узбедљивија него лане. Рома се опасно појачала, Јувентус је на прагу трансфера лета ако доведе Кристијана Роналда, а залетео се из све снаге и Интер, па је озваничио дуго чекано освежење у нападу, потврдивши да је Лаутаро Мартинез нови члан екипе Лучана Спалетија.

Аргентинац је промовисан у шесто појачање на „Меаци“, овог лета, пошто су претходно оснажене позиције у одбрани доласцима штопера Лација Стефана де Фраја и левог бека Јувентуса Квада Асамое (обојица без обештећења), на истом месту дејствује и Федерико Димарко (купљен из Сиона за 7.000.000 евра), а веза постала смислена потписима Раџе Најнголана (38.000.000 евра) и Матеа Политана (позајмица из Сасуола вредна 5.000.000 евра). Сам шпиц је заоштрен озваниченом сарадњом са доскорашњим првотимцем аргентинског Расинга, до јуна 2023.

Плаћен је 23.000.000 евра.

„Тенхички снажан, физичко солидан, психички исправан. Покретљив је, што значи да можемо да га користимо и као другог нападача, ако затреба“, описује најновије појачање Лучано Спалети, шеф струке Неразура.

Лаутаро Мартинез ће покушати да настави традицију Аргентинаца који су оставили дубок траг у Интеру. ХавијерЗанети је безмало две деценије уградио у зидине миланске катадрале, Валтер Самјуел био сјајан штопер, Естебан Камбјасо одличан дефанзивни везни, али публика, ипак, највише воли нападаче, па су јој за срца прирасли Ернан Креспо, Дијего Милито (иначе, спортски директор Расинга, у коме је бљеснуо), Хулио Рикардо Круз, све до данашњег капитена Маура Икардија.

„Једва чекам да заиграмо заједно. Одличан је Маурито играч, а чини ми се да смо, ипак, помало различити и да бисмо могли сјајно да се слажемо на терену“, гори од жеље Мартинез, лане у дресу Расинга парњак још једном бившем интеровцу, Лисандру Лопезу, у систему 4-1-3-2, кад је постигао 18 голова и забележио пет асистенција на 27 утакмица.

Интер му је дао „десетку“. Јасан знак шта очекује од момка из „класе 1997“. Велика је то одговнорст, посебно ако се зна да су у  новије време легендарни број носили Лотар Матеус, Игор Шалимов, ДенисБергкамп, Бенито Карбоне, Роберто Бађо, Кларенс Седорф, Бразилац Роналдо, његов земљак Адријано, Весли Снајдер...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар