Desetka, pa još Argentinac - mora da je dobar za Inter!

Lautaro Martinez zvanično u Milanu za 23. 000. 000 evra!

Fudbal 05.07.2018 | 23:45
Desetka, pa još Argentinac - mora da je dobar za Inter!
Kako je krenulo, biće Serija A još uzbedljivija nego lane. Roma se opasno pojačala, Juventus je na pragu transfera leta ako dovede Kristijana Ronalda, a zaleteo se iz sve snage i Inter, pa je ozvaničio dugo čekano osveženje u napadu, potvrdivši da je Lautaro Martinez novi član ekipe Lučana Spaletija.

Argentinac je promovisan u šesto pojačanje na „Meaci“, ovog leta, pošto su prethodno osnažene pozicije u odbrani dolascima štopera Lacija Stefana de Fraja i levog beka Juventusa Kvada Asamoe (obojica bez obeštećenja), na istom mestu dejstvuje i Federiko Dimarko (kupljen iz Siona za 7.000.000 evra), a veza postala smislena potpisima Radže Najngolana (38.000.000 evra) i Matea Politana (pozajmica iz Sasuola vredna 5.000.000 evra). Sam špic je zaoštren ozvaničenom saradnjom sa doskorašnjim prvotimcem argentinskog Rasinga, do juna 2023.

Plaćen je 23.000.000 evra.

„Tenhički snažan, fizičko solidan, psihički ispravan. Pokretljiv je, što znači da možemo da ga koristimo i kao drugog napadača, ako zatreba“, opisuje najnovije pojačanje Lučano Spaleti, šef struke Nerazura.

Lautaro Martinez će pokušati da nastavi tradiciju Argentinaca koji su ostavili dubok trag u Interu. HavijerZaneti je bezmalo dve decenije ugradio u zidine milanske katadrale, Valter Samjuel bio sjajan štoper, Esteban Kambjaso odličan defanzivni vezni, ali publika, ipak, najviše voli napadače, pa su joj za srca prirasli Ernan Krespo, Dijego Milito (inače, sportski direktor Rasinga, u kome je bljesnuo), Hulio Rikardo Kruz, sve do današnjeg kapitena Maura Ikardija.

„Jedva čekam da zaigramo zajedno. Odličan je Maurito igrač, a čini mi se da smo, ipak, pomalo različiti i da bismo mogli sjajno da se slažemo na terenu“, gori od želje Martinez, lane u dresu Rasinga parnjak još jednom bivšem interovcu, Lisandru Lopezu, u sistemu 4-1-3-2, kad je postigao 18 golova i zabeležio pet asistencija na 27 utakmica.

Inter mu je dao „desetku“. Jasan znak šta očekuje od momka iz „klase 1997“. Velika je to odgovnorst, posebno ako se zna da su u  novije vreme legendarni broj nosili Lotar Mateus, Igor Šalimov, DenisBergkamp, Benito Karbone, Roberto Bađo, Klarens Sedorf, Brazilac Ronaldo, njegov zemljak Adrijano, Vesli Snajder...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar