Промјене у Мекларену - отишао спортски директор!

Спортски директор Мекларена у шампионату Формуле 1 Ерик Булијер поднео је оставку на ту функцију због слабих резултата у овој сезони.

Остали спортови 07.07.2018 | 08:30
Промјене у Мекларену - отишао спортски директор!
Директор Мекларена Зек Браун прихватио је оставку Булијера, а функцију спортског директора би до краја сезоне требало да обавља Жил де Феран.

"Оно што наш болид показује ове сезоне није у складу са очекивањима која смо имали пре почетка, посебно није у складу са очекивањима наших верних навијача. То свакако није грешка стотина посвећених радника у Мекларену. Разлог је системски и структуралан и то захтева велике промене. Данашње промене су само први корак ка исправљању грешека. Волео бих да се у име свих захвалим Булијеру на доприносу Мекларену и желим му све најбоље у будућности", рекао је Браун. 

До оставке Булијера дошло је услед слабих резултата Мекларена, који је уочи почетка шампионата прешао са агрегата Хонде на Реноове. 

Шеф операција Симон Робертс убудуће ће надгледати и производњу и логистику и инжењерски део послова, док ће Андреа Стела бити одговорна за детаље везане за трке, а Де Феран ће руководити целим тимом како би он био ефикаснији. 

Мекларен у поретку конструктора у шампионату Формуле 1 заузима шесто место са 44 бода.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар